Zeneszerzéshez ti milyen programot használtok?
Magix-ot.
Van benne metronóm, több csatornát vehetsz fel, beépített dobgép. rengeteg szűrő, állítási, tuningolási lehetőség áll rendelkezésre.
Az első csatornára felveszem vagy a metronómot, vagy a dobgépet, majd egy fél fülhallgatóval hallgatva rájátszok a második csatornára, aztán a többire, hogy azt is halljam, amit már felvettem, meg azt is, amit játszok rá, végül a metronómot kitörlöm, de előtte még lehet szerkeszteni.
Ha valamelyik sávban kicsit elcsúszott valamelyik hang, a metronóm csúcsgörbéje mutatja a helyes pozíciót, vágással és kicsit arrébb húzással rendet lehet tenni.
Régen sokat foglalkoztam vele, csupán egyetlen hiba volt, a hangkártyám és a mikrofonom sem volt profi, így volt egy alapzaj, amit ugyan ki lehet szűrni, de sajnos akkor sokat veszít egy hangszer a karakterisztikájából. A több sáv összesítésénél az alapzajok felerősítik egymást.
A megoldás jó (külső) hangkártya és egy kondenzátor mikrofon.
Szintetizátorral nem volt baj, azt a midi porton keresztül vettem fel valamelyik sávra, alapzaj nélkül.
Végül lehet egymáshoz képest is erősíteni, halkítani, mélyíteni, magasabbá tenni a sávokat, lehet őket az összhangzatban jobbra, balra tolni, kiemelni bizonyos frekvenciákat, lehet a sima klasszikus gitárból torzított szólógitárt csinálni, stb...
Remek program, csak nem túl olcsó, de talán G2A -n olcsón megszerezheted.
ki is lehet próbálni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!