Milyen papír/nyomtatott alapú művet irodalmat olvastok?!?
11 kíváncsiság
Kérdező, Hegel Ifjúkori írásait olvasom, nagyon tetszik,
És 300.- ért vettem egy szekéren. Sok jót találtam már ezeken a szekereken :) Jobban szeretek papíralapon olvasni - könyvtárból kiveszem, ami nincs meg és érdekel.
Nagyon sokfélét, amit a könyvtárból kölcsönözni lehet, ugyanis könyvtár most is működik. E-mail-ben jelzed, mit szeretnél kölcsönözni, összekészítik, értesítenek, és adott időpontban mehetsz érte, egy ablakon keresztül kiadják a könyveket.
6. és 10.!
A szóhasználatból ítélve egy kommentelő lehet.
"Nyuszika, heti 5-6 könyvet olvasok el……amit én olvasok, annak kicsit több az ára (5-10k)
Nem kell sehová konvertálnod az életed, nyuszika….
ebook van ingyen is (de így is 10-12k elmegy egy hónapban könyvre….én jóval többet olvasok, mint te, nem mellesleg ezek egy része szakkönyv,….. pláne, hogy a fele sose jelent meg sem magyarul…."
Nos, 6. és 10. kommentelő!
Egy könyv értékét nem az határozza meg, hogy hány ezer forintért vettük. Maradjunk ennyiben. Vettem én már antikváriumban 300,- Ft-ért olyan könyvet, mely az olvasó ember számára anyagi értelemben kifejezhetetlen értéket nyújtott.
Persze, XXI. század, megértem, NE VÁGJ KI MINDEN FÁT, azonban a könyv az mégis csak könyv! De felfogásod szerint - aki hetente elolvas 5-6 könyvet!!!! - legyen e-book. Ajánlom figyelmedbe a következő kötetek olvasását e-book-on keresztül, EREDETI NYELVEN, mivel Te úgy olvasol:
1./ Lev Tolsztoj: Háború és béke
2./ Thomas Mann: Üveghegy
3./ Sienkiewicz: Quo Vadis
4./ Shakespeare: Hamlet
5./ Shakespeare: Rómeó és Júlia
6./ Bates: Jó széllel francia partra
7./ Prus: Fáraó
8./ Colcon Whitehead: A földalatti vasút
9./ Alessandro Baricco: Tengeróceán
10./ Yuval Noah Harari: Sapiens
Ha mindezekkel végeztél - az általad feltüntetett heti mennyiséget figyelembe véve - két héten belül, akkor majd írj egy privát üzenetet, és számolj be az olvasási élményeidről.
Kérdező!
Jelenleg Lázár Ervin egyik novellás kötetét, Colson Whitehead: A Nickel fiúk c. regényét, valamint Agota Kristof: A nagy füzet c. kötetét olvasom felváltva.
17, nem tetszik a kötelező olvasmány listád (nem az én műfajom és már olvastam őket gimiben, egy kivételével, mert azt nem bírtam végigszenvedni)
Heti 5-6 ~100k szóhosszúságú könyvet olvasok heti szinten plusz egy fél hangoskönyv vezetés közben. Ezen mi a hihetetlen?
Amúgy a sok olvasás segítené a szövegértésed javítását...mert nem sikerült megértened a válaszom a kérdező kötekedésére és lesajnálására, mert nem papír alapon olvasok.
18!
Nem gondolnám, hogy a Tengeróceán, a Jó széllel francia partra, A földalatti vasút, és a Sapiens gimnáziumi kötelező lenne, mivel szerzőik még nem kerültek abba a korba, hogy beépítenék őket a kötelező olvasmányok sorába.
A szövegértésemmel, úgy gondolom nincs baj. A fogalmazásoddal viszont baj van, vagy a felfogásoddal. Ne becsüljünk le másokat azért, mert ők esetleg tájékozatlanabbak, és javaslatot, vagy tanácsot kérnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!