Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen papír/nyomtatott alapú...

Milyen papír/nyomtatott alapú művet irodalmat olvastok?!?

Figyelt kérdés

2021. jan. 2. 14:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Amúgy, mi a kérdés célja? Ajánljunk könyveket?
2021. jan. 2. 15:28
 12/22 anonim ***** válasza:

11 kíváncsiság

Kérdező, Hegel Ifjúkori írásait olvasom, nagyon tetszik,

És 300.- ért vettem egy szekéren. Sok jót találtam már ezeken a szekereken :) Jobban szeretek papíralapon olvasni - könyvtárból kiveszem, ami nincs meg és érdekel.

2021. jan. 2. 15:42
 13/22 anonim ***** válasza:
aki nem Pesti?
2021. jan. 2. 17:27
 14/22 anonim ***** válasza:
máshol nincs könyves-szekér? Akkor könyvtár.
2021. jan. 2. 18:36
 15/22 anonim ***** válasza:
az nincs,mert Covid van.
2021. jan. 2. 19:01
 16/22 A kérdező kommentje:
"Futárkönyvtár" szolgálatot létre lehetne hozni....
2021. jan. 2. 19:32
 17/22 anonim ***** válasza:
52%

Nagyon sokfélét, amit a könyvtárból kölcsönözni lehet, ugyanis könyvtár most is működik. E-mail-ben jelzed, mit szeretnél kölcsönözni, összekészítik, értesítenek, és adott időpontban mehetsz érte, egy ablakon keresztül kiadják a könyveket.

6. és 10.!

A szóhasználatból ítélve egy kommentelő lehet.

"Nyuszika, heti 5-6 könyvet olvasok el……amit én olvasok, annak kicsit több az ára (5-10k)

Nem kell sehová konvertálnod az életed, nyuszika….

ebook van ingyen is (de így is 10-12k elmegy egy hónapban könyvre….én jóval többet olvasok, mint te, nem mellesleg ezek egy része szakkönyv,….. pláne, hogy a fele sose jelent meg sem magyarul…."

Nos, 6. és 10. kommentelő!

Egy könyv értékét nem az határozza meg, hogy hány ezer forintért vettük. Maradjunk ennyiben. Vettem én már antikváriumban 300,- Ft-ért olyan könyvet, mely az olvasó ember számára anyagi értelemben kifejezhetetlen értéket nyújtott.

Persze, XXI. század, megértem, NE VÁGJ KI MINDEN FÁT, azonban a könyv az mégis csak könyv! De felfogásod szerint - aki hetente elolvas 5-6 könyvet!!!! - legyen e-book. Ajánlom figyelmedbe a következő kötetek olvasását e-book-on keresztül, EREDETI NYELVEN, mivel Te úgy olvasol:

1./ Lev Tolsztoj: Háború és béke

2./ Thomas Mann: Üveghegy

3./ Sienkiewicz: Quo Vadis

4./ Shakespeare: Hamlet

5./ Shakespeare: Rómeó és Júlia

6./ Bates: Jó széllel francia partra

7./ Prus: Fáraó

8./ Colcon Whitehead: A földalatti vasút

9./ Alessandro Baricco: Tengeróceán

10./ Yuval Noah Harari: Sapiens

Ha mindezekkel végeztél - az általad feltüntetett heti mennyiséget figyelembe véve - két héten belül, akkor majd írj egy privát üzenetet, és számolj be az olvasási élményeidről.

Kérdező!

Jelenleg Lázár Ervin egyik novellás kötetét, Colson Whitehead: A Nickel fiúk c. regényét, valamint Agota Kristof: A nagy füzet c. kötetét olvasom felváltva.

2021. jan. 2. 21:14
 18/22 anonim ***** válasza:

17, nem tetszik a kötelező olvasmány listád (nem az én műfajom és már olvastam őket gimiben, egy kivételével, mert azt nem bírtam végigszenvedni)

Heti 5-6 ~100k szóhosszúságú könyvet olvasok heti szinten plusz egy fél hangoskönyv vezetés közben. Ezen mi a hihetetlen?

Amúgy a sok olvasás segítené a szövegértésed javítását...mert nem sikerült megértened a válaszom a kérdező kötekedésére és lesajnálására, mert nem papír alapon olvasok.

2021. jan. 2. 21:30
 19/22 anonim ***** válasza:

18!

Nem gondolnám, hogy a Tengeróceán, a Jó széllel francia partra, A földalatti vasút, és a Sapiens gimnáziumi kötelező lenne, mivel szerzőik még nem kerültek abba a korba, hogy beépítenék őket a kötelező olvasmányok sorába.

A szövegértésemmel, úgy gondolom nincs baj. A fogalmazásoddal viszont baj van, vagy a felfogásoddal. Ne becsüljünk le másokat azért, mert ők esetleg tájékozatlanabbak, és javaslatot, vagy tanácsot kérnek!

2021. jan. 2. 21:48
 20/22 A kérdező kommentje:
17 Nagygrat,amúgy varró tóth krisztina és a többiek sincsenek abban a korban...de celebek ezért már 5 éve is benne volt az érettségi felsorolásban...mindenkinek jó olvasás élményeket-írjatok bátran!!
2021. jan. 2. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!