Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Vélemény? Második "komolyabb"...

Vélemény? Második "komolyabb" rajzom.

Figyelt kérdés
[link]

2020. nov. 30. 18:29
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
5. Persze, ezzel csak gyakorlod, hogy jobban eltudd helyezni a rajzon a dolgokat, ebben az esetben ennek a karakternek az arcát, hogy egyenletes legyen és nézzen ki jól.
2020. nov. 30. 21:38
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Alapnak egész jó! :)

Az arányokat kell nagyon megtanulnod és a vonalak erősségét. Másolj még nyugodtan anime/manga karaktereket, mert a másolás is sokat segít, de kezdd el a valósághűbb rajzolást is. Azért írom ezt, mivel az animekarakterek azok az embernek ízlés szerint egyszerűsített változatai. Szóval jobb, ha először legalább nagyjából jól le tudsz rajzolni egy embert és utána próbálod meg leegyszerűsíteni.

De a legelső lépés a kockatan legyen! Fontos, hogy tudj egyenes vonalat rajzolni és megismerd az aritmetriát, perspektívákat, tónusozást, árnyékokat (ceruzával, majd tollal).

Utána térj át az élőlények testének felépítésére. Az a legjobb, ha a csontoktól építed fel őket. Másolj sokat!! Vagy rajzolj pálcikaembereket. De ne csak a jó arányokra törekedj, hanem a valósághűbb mozdulatokra is. Legyenek minél dinamikusabbak (gyors, hajlékony vonalak, nagy mozdulatok).

És ezután térj rá a nem pálcikaemberekre. Rajzolj embereket fotókról, vagy a legjobb, ha a családtagjaidat, ismerősöket, vagy az utcán levő embereket rajzolod le. Itt már térben is vannak arányok, nem csak síkban :D

Végül egyszerűsítd le a karaktereidet. Először csak enyhébben, hogy megismerd, hogy neked mi áll kézre, hogyan tudod igazából "kikarikírozni" az embereket. A legjobb, ha krokikat (gyors, vázlatos rajzok, amik csak a lényeget ragadják meg pár vonallal) készítesz.

Majd jöhet a karakteres átalakítás. Pl. megtarthatod a valós arányokat, inkább csak a körvonalukkal és a mozdulataikkal játszol. Vídd át a karaktereidett egy sokkal inkább geometrikusabb világba (ezért fontos a kockatan).

Javaslatok: Eleinte mindegy milyen papírra rajzolsz, de ismerkedj meg a ceruzákkal. A H-s az túl kemény, nehéz kiradírozni. A puhább ceruzák jobbak rajzoláshoz, könnyebb is elkennyi őket (hogy egy kész rajz ne kenődjön el, fújdd be hajlakkal ;) )

Viszont amikor a tónusozást tanulod (és majd később is), akkor már jobb rajzpapírt válassz. Olyat, ami lehetőleg vékonyabb és a felülete nem sima, hanem vagy egy kis érdes textúrája. Művészboltban biztosan segítenek a választásban.

Kis plusz:

Én általános 3. vagy 4. osztályban kezdtem el füzetekről formákat, karakteres állatokat rajzolni. Majd később, 7-8. osztályban áttértem az animekarakterekre. De akkor is csak másoltam, másoltam. Majd gimi vége fele, amikor már nagyjából tudtam, hogy a műszaki irány érdekelt, beiratkoztam egy tanfolyamra, ahol megtanították nekem a kockatant. Ez dobott nagyon nagyot a rajzaimon. 3 évvel később elkezdtem pálcikaembereket rajzolni. Elemeztem a mozgásukat és az érzelmeiket próbáltam átvinni a mozdulataikba. Itt-ott elvétve másoltam embereket fotókról és közben egyetemen a műszaki rajzolást tanultam.

Jelenleg, az egyetem utolsó félévében, szakdoga előtt (22 évesen): mozgást jól tudok rajzolni, tárgyakat jól tudok rajzolni, tájakat tűrhetően tudok rajzolni, viszont embereket és karaktereket (nem másolva!) szörnyen tudok rajzolni X'D Pedig egy időben próbáltam tanulmányozni a felépítésüket, meg miegyebeket, de a szemem túlságosan ráállt a másolásukra. Azért kicsit javultam a korábbi évekhez képest, de elég lassan haladok velük. Bár az is visszatart, hogy folyamatosan tárgyakat kell rajzolnom (terméktervező szakon vagyok).

Mindenesetre számomra a tanulság az ebből, hogy nem szabad túlságosan ráállni az animekarakterekre. Több valóságosabbat kell rajzolni.

Tudom, mindez, amit leírtam rengeteg idő. De a rajzolás már csak ilyen. Valahol el kell kezdeni.

Lehet, hogy más embernek más a tapasztalata. De nekem ez jött be volna tutira.

(Mgj.: testvérem inkább embereket rajzolt kiskorától kezdve. Ő a mozgásoknál kezdte. Végül rajzsuliban mondták neki, hogy többet kell gyakorolnia a kockatant. Szóval tényleg érdemes azzal kezdeni)

2020. nov. 30. 22:58
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket a klasszikus lépéseket gyakorold, főleg az arányokat.

[link]

[link]

[link]

Amúgy ügyes rajz. Próbáld meg ugyanezt a figurát újra, de más arckifejezéssel. És ne vágd le a feje tetejét, vagy legfeljebb a legvégén, az arányok belövése után.

2020. dec. 1. 04:26
 14/31 anonim válasza:
14%

Szerintem már az jó dolog, hogy szeretsz alkotni. Nem értek egyet az előttem szólókkal akik megmondják a tutit neked, hogy hogyan fogsz majd jól rajzolni. Ez egy olyan tanulási folyamat amit magad tapasztalsz, persze nézhetsz hozzá ötleteket de a legfontosabb a gyakorlás. Anno én is elkezdtem ilyeneket rajzolni, mert képregényt akartam csinálni 😂 csak sajna abbamaradt.

Szerintem kezdésnek jó amit rajzoltál és csak így tovább.

2020. dec. 1. 09:34
 15/31 anonim ***** válasza:
9%
mindenki ezt a Naruhító yamaguchit rajzolja....?!?
2020. dec. 1. 10:11
 16/31 Nagy László Miklós válasza:
100%
Szia. Látom hogy Te japán úgynevezett Anime-figurákat próbálsz meg lerajzolni. Azt tudom tanácsolni, hogy amennyiben értékelhető rajzot szeretnél készíteni, először a normál emberi anatómiát kezd el tanulmányozni, mert ez elengedhetetlen az arányos, és megfelelő rajzhoz. Amikor az anatómia már jól megy, akkor nézz, keress olyan művészeket, akár a you-tubon, akár a pinerest oldalakon , akik ezzel a témával foglalkoznak. Rengeteg anyagot fogsz találni. Külön érdemes gyakorolni először a fej részeit, szem, száj , orr stb, a test megjelenését, ruházatot, ezután következhet a mozdulatok helyes kifejezése stb.
2020. dec. 1. 11:34
 17/31 anonim ***** válasza:
19%
Várom a rajzot a létezésről.
2020. dec. 1. 14:30
 18/31 anonim ***** válasza:
7%
a valós személyek képéről?!?
2020. dec. 1. 14:43
 19/31 A kérdező kommentje:

Elkészült a létezés rajzom. Nagyon sokat gondolkodtam rajta hogy számomra mit is jelent, de sokat nem tudtam megvalósítani. Rengeteg próbálkozás után ezt sikerült alkotni, kissé szégyenlem megosztani, mert szerintem rosszul sikeredett, de valahol el kell kezdeni, nem? A rajzot azért vágtam le, mert egyáltalán nem tudok még rajzolni elfogadhatóan semmilyen testrészt.

[link]

2020. dec. 1. 17:45
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

anya-a gyxerekével-nagyon jó kicsit vallásos szimbólum:

mint Mária és KisJézus...úgyis ünnepelünk

2020. dec. 1. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!