Zongorán akkordok mélyebben szólnak. Mi a teendő?
Már úgy értem, egy oktávval feljebb pl.
De lehet, félreértelek. Esetleg csak pár centtel mélyebb? Ha tényleg tuti jók az akkordok, akkor vagy rosszul van hangolva a zongora és mondjuk nem 440HZ a kamara A, hanem pl 432 - ha csak kicsit mélyebb.
Bocsánat, szintetizátort akartam írni.
Nem az oktávokkal van a baj, hanem pl. alájátszom az eredetinek, de olyan mintha teljesen más akkordot fognék.
Az akkordokat a netről töltöttem, az elsőt amiket kidobott, gitartab talán. De pl. egy sima Am vagy C sem jó, nem hogy a kacifántosabbak. A szinti C0-ás transzponálásban van, vagyis gondolom azzal nincs baj.
Akkor viszont egyáltalán nem biztos, hogy jók az akkordok. A neten lévő gitárakkordok sokszor rosszak sajnos.
Illetve amit a hármas írt, az nagyon jó meglátás, érdemes visszamenni, ahol találtad az akkordokat és megnézni, írnak-e olyat hogy pl "capo on 4th fret".
Ahanyadik bundnál (azaz fret-nél) írja a capo-t, annyi lépésnyit kell felfelé transzponálni a kromatikus skálán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!