Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Zongorán akkordok mélyebben...

Zongorán akkordok mélyebben szólnak. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
Nincs eltranszponálva. Letöltöttem dalok akkordjait, próbálnám rájátszani az eredetire, és mélyebb. Pedig tuti hogy jók az akkordok.

2020. nov. 30. 17:19
 1/6 Mojjo ***** válasza:
Játszd magasabban?
2020. nov. 30. 17:29
 2/6 Mojjo ***** válasza:

Már úgy értem, egy oktávval feljebb pl.

De lehet, félreértelek. Esetleg csak pár centtel mélyebb? Ha tényleg tuti jók az akkordok, akkor vagy rosszul van hangolva a zongora és mondjuk nem 440HZ a kamara A, hanem pl 432 - ha csak kicsit mélyebb.

2020. nov. 30. 17:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Honnan és milyen akkordokat töltöttél le? Mert ha mondjuk gitarakkordokat, akkor esetleg odaírták, hogy capo a 4. bundra, csak te ezt pont nem érted, mert zongorázol. De ugye ez is transzformálás.
2020. nov. 30. 17:41
 4/6 A kérdező kommentje:

Bocsánat, szintetizátort akartam írni.

Nem az oktávokkal van a baj, hanem pl. alájátszom az eredetinek, de olyan mintha teljesen más akkordot fognék.

Az akkordokat a netről töltöttem, az elsőt amiket kidobott, gitartab talán. De pl. egy sima Am vagy C sem jó, nem hogy a kacifántosabbak. A szinti C0-ás transzponálásban van, vagyis gondolom azzal nincs baj.

2020. nov. 30. 18:01
 5/6 Mojjo ***** válasza:

Akkor viszont egyáltalán nem biztos, hogy jók az akkordok. A neten lévő gitárakkordok sokszor rosszak sajnos.

Illetve amit a hármas írt, az nagyon jó meglátás, érdemes visszamenni, ahol találtad az akkordokat és megnézni, írnak-e olyat hogy pl "capo on 4th fret".

Ahanyadik bundnál (azaz fret-nél) írja a capo-t, annyi lépésnyit kell felfelé transzponálni a kromatikus skálán.

2020. nov. 30. 18:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2020. nov. 30. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!