Tanulmányrajz mellé mit szoktak általában odaírni?
Nézd, én művészeti iskolába jártam, de nem teljesen vágom, pontosan mire gondolsz.
Tanulmányrajz, tehát skicc vagy félig-meddig kidolgozott rajz, név és dátum szokott szerepelni, többnyire a jobb alsó sarokban. Esetleg jegyzetek, amiket később fel tudsz használni, mondjuk ha természetes fénynél dolgolzol, és a fények változnak.
Milyen tantárgy? Úgy értem, hogy egyszerűen rajz vagy pedig szakmai, például animáció, képi ábráázolás? Sokszor szaktől függő, például én kerámiára jártam, és a vázlatok mellé néha odaírtuk milyen mázzal, engobbal díszítünk, milyen a falvastagság stb.
Animációnál a részletek, kulcsok, a lehetséges forgatókönyv. Illetve még az is eszembe jutott, hogy lehet, hogy dokumentálni kell a munkafolyamatot. Például leírod, hogy van öt keresővonal, amíből egyet kihangúlyozol, leírod, hogy a kompozíció elsőre felcsúszott, ezért újra kellett rajzolnod, az arányokat. Ebben lehet valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!