Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ha az ember feleslegesen adja...

Ha az ember feleslegesen adja be verseit/egyéb műveit különféle pályázatokra, hogy tudja feldolgozni, hogy a művei értéktelenek(vagy már szemétnek is minősülnek)?

Figyelt kérdés

Hobbimnak tartom a versírást, novellaírást. Azonban elkeserítő, hogy bármilyen pályázaton veszek részt, sehol nem szerepel a nevem. Nem az első helyre vágyom. Jó lenne az is, ha 20 említett közül a tizennyolcadik lennék... de még az se sikerül. Jó, nem veszek részt az összes, fellelhető pályázaton, ami csak létezik, de akkor is rosszul esik lelkileg.

Nem gondolom azt, hogy gyatra, silány, tűzre való verseket, novellákat írnék, de ha egy pályázaton se "jelenek" meg, mégis mit gondoljak? Csak arra gondolhat ilyenkor az ember, hogy ritka trágya hulladékokat ír meg.

2020. aug. 10. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen rossz, amit írsz, csak sok az ilyenekre a jelentkező. Lényeg, hogy ne add fel, ha sokat írsz, egyre jobb leszel.
2020. aug. 10. 20:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen úgy is meg lehet élni a meg nem jelenést, a siker elmaradását stb, ahogy te: magad ellen fordtíod. Ha ez jó neked, csináld! De akkor ne olvasd az alábbiakat.

Nos, ha nem jelensz meg sehol, akkor -javaslom- ezt a tényt a saját javadra kamatoztasd. Olvasd el a díjazottak műveit, és állíts össze egy szempontrendszert, hogy mi a jobb az 1-10 helyezett pályaművekben, és mi hiányzik a tiedből. Próbálj először hasonlóan jókat írni, azután jobb darabokat, novellákat, bármit. Gondold át, hogy a zsűri fejében mi járhatott, amikor X-nek vagy Y-nak az írását emelték ki a mezőnyből? Mi minden lehet az oka ennek? Az 1-10 helyezett írások mely jellemzői gyakorolhattak jó hatást a zsűritagokra?

Értemelszzerűen ezt a szempontrendszeresdit kiterjesztheted az általad szeretett más írók korábbi műveire is. Javaslom, szerezz egy-egy évről novella-antológiát, és azt is elemezd versenyként.

Valamint érdemes lenne elvéghezned egy kreatív író tanfolyamot, vagy magyar szakot. Hm?

2020. aug. 10. 20:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Én szívesen beleolvasnék a műveidbe.

2020. aug. 10. 21:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Küldenél nekem egy-két verset? Novellában sajnos nem tudok segíteni, de versírásban talán tudok. :)
2020. aug. 10. 22:41
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Férfi vagy nő Tkmindegy az összes onjellt művész fennhrdja az orrát...
2020. aug. 10. 23:23
 6/8 anonim ***** válasza:
74%
Ez egy belső kör ahová nehéz bekerülni,egymás között osztogatják a díjakat..fennkolt'korok
2020. aug. 10. 23:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Full kamu nincs is eredménylista ez elgondolkodtató sok helyen mit ellenorizzen

..

2020. aug. 11. 07:06
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

ne riasszon el, én más művészeti ágban vagyok, itthon semmibe se vesznek, külföldön voltak sikereim (nem gagyi körökben!) csak már hazaköltöztem. de legalább visszaigazoltak, hogy nem én vagyok eltévedve.

6-os jól mondja, egymásnak osztogatják a díjakat. Nem mondom, hogy lehetetlen bekerülni, de ismerni kell pár embert. Azért próbálkozz tovább, mert 20 ból biztos van 1 hely, ami nem protekciós :)

2020. aug. 23. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!