Mit jelent pontosan ez az idezet? Mi a mondanivalója?
Figyelt kérdés
Ha minden jóra törő vágyakozásunkat egy dologra irányítjuk, ezt a dolgot létfeltételünkké tesszük. De nem tesszük egyúttal jóvá. Mi mindig mást akarunk, mint pusztán létezni.2020. aug. 9. 09:30
1/8 anonim válasza:
Elég zagyvaság így a három mondat együtt. Vagy csak nem vagyok elég elvont.
2/8 anonim válasza:
Azt jelenti, ha valamire vágysz, arra koncentrálj, azaz egyvalamire fókuszálj. Ha nem, akkor ugyanolyan leszel, mint a többi; élni fogsz ugyanúgy, de semmiben nem leszel elég jó, mert mellette másra is használtad az energiádat.
3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom! Azt a részt nem ertem,hogy “de nem tesszük egyúttal jóvá” mégis mit? Azt amire vagyunk? És ha bevalosul a vágy akkor lesz jó?
2020. aug. 9. 10:11
4/8 anonim válasza:
Szerintem azt jelentheti, hogy nem biztos, hogy az a valami, amibe sok energiát fektetsz, az jó is.
''Mi mindig mást akarunk, mint pusztán létezni.''
Többet akarunk annál, mint amik vagyunk és ehhez az kell, hogy (mint előbb is írtam) egy dologra figyeljünk, mert akkor tudunk csak fejlődni.
5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a részletes magyarázatot!!!
2020. aug. 9. 10:34
6/8 anonim válasza:
Én úgy értelmezem, hogy ha valamit nagyon szeretnénk elérni (lehet az tárgyi dolog vagy valami cél), hajlamos vagyunk a látókörünket leszűkíteni vágyaink tárgyára. Elvakulhatunk, elégedetlenek leszünk a helyzetünkkel vagy nem fogunk alternatívát keresni, a vágyakozásban (kivált, ha elérhetetlen) felborulhat az addigi értékrendünk a mohóságunk miatt. Az már az emberi természet része, hogy mindig tovább nyújtózkodnánk, mint amíg a takaró ér.
7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom!!! Igazabol azért kerdezem mert van egy lany, aki kijelentette hogy én vagyok neki az igazi,és feleségül akar hozzam jonni, de meggondolta magat rövid idő alatt,mert találkozott egy másik fiúval. És emiatt szakitott velem, hogy mégsem én vagyok az igazi. Egy nyilvános fórumon írta ezt ki, így hogy ertelmeznetek ezt ilyen szituációban? Kire ért mit? Kire vagyakozik? Azért volt elvakult, mert csak egy férj kellett neki gyorsan es nem látta, hogy közben más lehetősége is lenne? Mert csak a vágyat fókuszált?
2020. aug. 9. 12:14
8/8 anonim válasza:
Igazából teljesen mindegy. Már akkor ott kellett volna hagynod, amikor kijelentette ezt a feleséges dolgot. Ahogy leírod, eléggé zsarnok, akaratos és birtokló típus. Örülj, hogy megszabadultál tőle, már nem kell foglalkoznod ezekkel a kérdésekkel. 6-os voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!