Mi a legjobb módja a tónusozás fejlesztésének? És honnan tudom, jó-e vagy sem, ha nincs ki ellenőrize? EZ NAGYON FONTOS NEKEM!!!🥺🙏
Én rajzolnék tojást is a helyedben, elég mást tanít, mint a pohár víz. A víznél sok másra is kell figyelni, a tojásnál viszont csak a túnusozás számít és nem gondolnád meddig lehet tökéletesíteni, egyáltalán nem olyan egyszerű. Én 8 év rajzolás után is rajzoltam tojást, amikor az volt a feladat egyetemen és nem volt haszontalan. Különböző szögebből és megvilágításokkal, egy és két fényforrással, fény milyenségével nagyon sokat lehet játszani és pont azt fogod megérteni rajta, hogy ezek a külső tényezők mennyit számítanak. Ezt bonyolultabb dolognál nehezebb észrevenni és csak erre koncentrálni.
És szerintem mellékelj a tanárnak fotót is a beállításról, különben honnan tudja, hogy jól csináltad-e? Ha meg nem akarod zaklatni a tanárt, akkor miután lerajzoltad hasonlítsd össze a fotóval, amit ugyanabból a szögből készítettél mint a rajzot. Ha tudod tedd fekete fehérbe, úgy még jobban fog látszani, hogy jó-e a tónusok egymáshoz való viszonya, az elhelyezésük és a köztük lévő átmenet.
Nem értem, miért akarsz mst csinálni, mint a feladat. Egybként nem kell mindennap küldeni a képeket, mondjuk tíz nap után küldöd a tíz képet.
Gondolom, a tanár majd ír kritikát, mi nem jó a rajzodban, ezt meg kell hallgatni, mert rengeteget lehet belőle tanulni. A tojás, mint forma nagyon érdekes, mint felület, és ahogy az előző is írta, a különböző szögekből, különböző fényerősséggel megvilágított tojásból nagyon sok érdekes tanulmányrajzot lehet kihozni.
A pohár víz azért nem jó, mert ott a különböző ellipsziksekre, fénytöréskre koncentrálsz, míg a tojásnál valóban a tónusra, fény-árnyék arányra.
Köszi!
Nem nagyon bízok ebben a rajz tanárban és a tojás rajzot én nagyon könnyűnek találom, de csinálom és már kezdek kifogyni a megvilágítási szögekből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!