Ki minden idők legjobb magyar költője?
Plusz két kérdés:
ki a legtúlértékeltebb?
ki a legalulértékeltebb?
Nálam Ady, Radnóti és Babits a befutók mint legjobb magyar költők. József Attila valahogy nekem nem jön be. Írók közül Jókai a nagy kedvenc, de Krúdy is jó, kortársak közül pedig Szepes Máriát szeretem. Ha elmondanám, szerintem ki a legtúlértékeltebb magyar író-költő, azért sokan leharapnák a fejem.
Legalulértékeltebb költő? Talán Pilinszky. De említhetném Kozma Andort is (A karthágói harangok nagyon szép tőle)
aslulértékelt pl :Gyóni Géza
de itt mint a daloknál rengeteg egy verses költő van...
alulértékelt pl Adam Mickiewicz
bertolt Brecht közepes(övé a kedvenc versem)de ő ugye színházt is alkotott miegymás
ugye a suliban meg tudjuk az a nívó amit tanítanak...-ez megadja az alapokat de egyéni íz szín és hangvilág nem fog kialakulni....
nemtudom mennyire túlértékeltek de az orosz költészet nagyon tetszett egy időben:lermontov(w)-Alexandr Blok
borisz paszternak is írt költeményeket de őt máshonnan is ismerjük(nóbel díj:Zsivagó Doktor-1960as években)gyönyörű film!-sajnos nem olvastam
Osztom az előttem szólók véleményét:
- legnagyobb: Ady és József Attila
- legtúlértékeltebb: Petőfi
- legalulértékeltebb: Szabó Lőrinc, Tóth Árpád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!