Ki minden idők legjobb magyar költője?
Plusz két kérdés:
ki a legtúlértékeltebb?
ki a legalulértékeltebb?
Teljesen objektívan nem lehet ezt megítélni. Szerintem József Attila és Ady Endre kiemelkedő tehetségek voltak, egyáltalán nincsenek túlértékelve sem.
Petőfit személy szerint én nem tartom olyan zseniálisnak, de hát más is van így ezzel, többek közt Babits is.
Aki pedig alul van értékelve, hát, nehéz kérdés. Talán a kortársakat még nem értékeljük annyira, mint mondjuk a nyugatosokat, nyilván nincsenek még benne úgy a kánonban. Kovács András Ferenc és Szvoren Edina (tudom, ő író) nekem kiemelkedik innen.
A legjobbra általában József Attila szokott befutni mindenhol.
A másik kettőre nem tudom, mi a válasz, túlértékelt elég sok volt/van, alulértékelt talán mégtöbb.
Legjobb: József Attila
Legtúlértékeltebb: Petőfi Sándor
Legalulértékeltebb költőt nem tudok, de írót igen, ha nem gond: Csáth Géza..
A legnagyobb valaha élt magyar zseni!!! Szomorú, hogy szinte alig ismeri valaki.
" Szerintem József Attila és Ady Endre kiemelkedő tehetségek voltak, egyáltalán nincsenek túlértékelve sem."
Na, innen látszik, mennyire szubjektív ez a kérdés. József Attila zseniális, viszont Ady Endrét a világtörténelem egyik legtúlértékeltebb művészének tartom.
Csáth Gézát alig ismerik? Érdekes.
Szerintem Dsida Jenő alulértékelt, és csak politikai dolgokra használják fel szegényt, mert erdélyi volt, pedig nagyon fiatalon nagyon tehetséges volt.
Igen alig.
Szinte sehol egy szobra, sehol nincs róla semmi elnevezve, akárkinek említem azt sem tudják kiről van szó. Iskolában is 12.es tananyag legvégén van 2 oldalban, mi pl szót se ejtettünk róla mert már nem fért bele az időbe..
Radnóti
Radnóti
És Radnóti
Hihetetlen ütemérzékkel írta rövidre szabott idejében munkába műveit mesterien
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!