Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Melyiket ajánlanád, a Copic...

Melyiket ajánlanád, a Copic vagy a Posca művésztollakat ajánalád?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a kettő nem ugyanaz a kategória, de kíváncsi lennék, aki mindkettőt próbálta, hogy milyen tapasztalati vannak.

#marker #COPIC #Posca #művészfilc
2020. máj. 12. 14:07
A kérdező szavazást indított:
Posca
Copic
6 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen más jellegű technika a kettő és teljesen más végeredményt ehet elérni velük. A copic ecset szerű, nem teljesen fedő, több rétegben sötétíthető, összemosható filc, amivel szép átmeneteket lehet képezni, a posca meg teljesen fed, élesek az átmenetek, amitől sokkal inkább "képregényes", illusztrációs hangulatúak lesznek a rajzok. Úgyhogy teljesen attól függ mit akarsz, mindkettő jó minőségű és jó ahhoz, amihez való.
2020. máj. 12. 16:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A Copic lapon való rajzoláshoz való, az alkohol tartalma miatt homogén színezést bisztosít s lehet játszani a színátmenetekkel.

Ennek van egy gagyibb verziója, felénk a hobbiboltban vette egyik tanítványom, megnéztem s ugyanúgy alkalmas, mint a Copic.

A posca-nal a hangsúly ott van, hogy több féle felületen is alkalmazható. Üveg, kő, textíl...stb.

S igen, festékszerű inkább. Vannak olyan videók is róla, ahol fülpiszkálóval, ecsettel nyúlnak bele.

Mondhatjuk olyan ez a szituáció, mint a rendes színes ceruza VS akvarell ceruza.

Mire akarod használni (?), attól függ.

2020. máj. 13. 22:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezért nem szavazok egyik adott eszközre sem.

Cél/eredmény, technika függő

2# voltam

2020. máj. 13. 22:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ. Tudom, hogy két különféle technika. Copic-om (és pár ahhoz hasonló, valamennyivel olcsóbb markerem), de gondolkodom a poscán is. Illusztrációhoz használnám amúgy, fa, karton, üveg felületeken.
2020. máj. 14. 09:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!