Normális, ha rajzolok, de nem akarok túl jól rajzolni?
Nem. Tényleg nem akarok túl jól rajzolni. Aztán azt várják el, hogy még több ilyet csináljak és már nem lesz lehetőségem csak úgy firkálni.
Grafittal tudok csak és azzal úgy se tudok olyat csinálni, ami igazinak néz ki.
Meg az olyan béna, hogy gyakorlom egyeneseket, aztán egy kockát, aztán tónusokat, aztán egyszer talán tudok rajzolni egy almát. Nincs valamiért türelmem ehhez és mindenki csak hiszi, hogy realisztikusat akarok rajzolni és valóság alapján, de nem akarok. A valóság úgy is megrémiszt, minden amit látok: az árnyékok, a felhők, a sötét, az emberek, minden olyan ijesztő. Ezt kellene nekem visszaadnom papíron? Mi értelme ennek az egésznek?
Én szerintem viszonylag jól rajzolok. Ez nem akadályoz meg a csak úgy firkálgatásban.
Elvárják. Ki várja el? Azt és annyit rajzolsz, amit és amennyit akarsz.
Tájképet? Egy tál gyümölcsöt? Shreket harisnyatartóban?
Hajrá.
Ha meg azzal nyaggatnak, hogy "jaj te olyan ügyes vagy, rajzolj nekem valamit!", és te nem akarsz neki ingyen rajzolni, akkor arra az a válasz, hogy "nem" vagy "oké, mennyit szánnál rá?"
Igazából szánalmas vagy ezzel, és ez jó, mert ha nem akarsz szánalmas lenni, akkor van okod változtatni.
Azért szánalmas, mert egy érzelmi kompromittáció rabja vagy, ami korlátoz és amivel korlátozod magad. Ha csinálsz valami jót (pl. alkotsz, itt ez a rajz), akkor csináld rendesen. Nem ciki jónak lenned. Ciki az, ha görcsölsz azon, mi van, ha jó vagy valamiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!