Mihez kezdjek a rajztudásommal? Bővebben lent.
Még nem végeztem el a középiskolát, de szeretném úgy érezni hogy "elértem" valamit azzal hogy tudok rajzolni. Még csak most végeztem el az első évem a művészetiben de mások szerint elég jól rajzolok. Rajzolok portrét, csendéletet, festek is bármilyen technikával. Digitálisan is tudok rajzolni. A fejből rajzolás is jól megy, rengeteg ötletem van mindenhez. Rajzoltam már portrét kérésre, pénzért is. Elkezdhetek így 16 évesen rendesen, pénzért rajzolni? Hirdethetem magam? Van erre valami szabály? Nem vagyok profi, rengeteget kell még fejlődnöm de minden nap rajzolok és keményen dolgozok hogy jobb legyek, szeretnék ezzel kezdeni valamit.
Itt van pár rajzom: [link]
Csak feketén dugiba üzletelgethetsz.
Nem rosszak a munkáid, de hiányzik még a szerkezeti rajz, arányok/irányok, tónus (amíg a szerkezeti rajz nem megy, ne is szinezz, tónusozz), geometria s anatómia hiánya, de ha művészetiben tanulsz te is, megtanítják.
Ne haladj előre, ne az legyen a cél "legyen kész", hanem legyen tökéletes az alapja vagyis az arányos szerkezeti rajz.
Nagyon jól esik azt olvasni, napi rendszerességgel rajzolsz.
Lesz is eredménye, ha folytatod.
Milyen szakon vagy?
A rajzzal is sok ágon lehet alkotni.
Grafika (több ága is van), animáció, 3D modellezés (ott is kell), illusztrátor ...stb
Anno számomra is csak a rajz létezett, de középben átengedtek más szakmai órákra, amint végeztem a sajátommal.
Azóta nagyon sok alapanyaggal, eszközzel és technikákkal ismerkedtem meg. Több művészeti ágon alkotok.
Nem igazán tudtam mire szakosodjak.
Végül saját vállalkozás mellett döntöttem, mert azt szeretném csinálni amihez kedvem s ihletem van.
A rajz leginkább ötleteim vázlatolásához van, hobbiból rajzolok, faragni/szobrászkodni kisebb nagyobb termékeket (modern kivitelezésben, nem nagymamásan), grafikai érzék pl a borcímkék, névjegykártyák...stb, lámpákat, fültágítókat, figurákat (kulcstartótól a marcipán s cukor figurákig), de kisebb bútorokat is készítek.
Folyamatos eladásra olyan termékeket adok ki, amikhez van sablon vagy negatív (pl szilikon) a folyamatos gyors gyártáshoz.
S vannak az időigényesebbek limitált példányban.
Igazából azt kell nézni:
Mit szeretsz, hogyan tudsz igazán s gyorsan haszonra szert tenni, mennyire állja meg a helyét a modern világban, mennyire engeded el fantáziádat.
Engemet kinevettek sokan "mit álmodozol", régi kollégák is mindig kibeszéltek megszóltak "mire kell neked az a szemét?", abból a szemétből alkottam plusz bevételt kereset mellett s idővel az segített abban, hogy felmondjak ott.
Mikor papír ügyben vissza mentem oda csak kamilláztak. Mosolyogva annyit mondtam "az autó is abból a szemétből van."
Már nem nevettek ki 😂
(a szemét alatt, mint műanyag lapokat kell érteni)
Tanácsot, ágakat mondhat bárki, de azt, hogy mi az igazi számodra azt TE fogod tudni igazán.
Sok sikert! Hajrá!
Megjegyzés:
32en voltunk az osztályban művészetiben.
Abból csak 4en foglalkozunk/dolgozunk művészeti ágakon, mindenki más gyár s vendéglátásban dolgozik mai napig, mert nem tudtak érvényesülni.
Ahogy a többiek is mondták,jó-jó,de még van hova fejlődni. Ezért én a helyedben még nem kérnék pénzt (kivéve persze ha barátok,ismerősök kérnek meg).
A fejből rajzolást hanyagold még egy ideig,először tökéletesítsd az anatómiát,arányokat. Én kb 10 éve rajzolok de még mindig nem rajzolok fejből,mindig kell referenciakép hogy biztosra menjek,nem szabad sosem elbízni magad.
Amikor elkezdtem pénzért rajzolni,pontosabb arcokat rajzoltam mint te jelenleg,de akkor is csak minimális összegért csináltam. Amikor már teljesen elégedett voltam velük,akkor emeltem csak árat. Fejlődni biztosan fogsz,minél többet gyakolsz annál gyorsabban haladsz. Gyorsan behozhatod ezt a kis lemaradást és szerintem akkor már menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!