Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan kezdjek bele a festőkar...

Hogyan kezdjek bele a festőkarrierembe?

Figyelt kérdés

A cím direkt clickbait-es. Szeretnék magamnak festeni, gondoltam veszek pár kisebb vásznat és akrilfestéket, meg talán egy könyvet, ami bevezet a festészet/rajz világába, hogy az alapok meglegyenek.

Milyen könyvet ajánlotok?

2019. jún. 21. 13:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Alapmű:

A festészet nyersanyagai és technikái

Kurt Wehlte

Csak ajánlani tudom!

2019. jún. 21. 14:53
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Most biztos leszek abban, hogy nagyon lefognak pontozni, de:

A szférában tanultam és dolgozom. Ehhez nagyon komoly tudás kell, (5 év előképzés, majd ráépülés) teljesen festeni sosem fogsz tudni, mert nagyon fiatalon kell elkezdeni tanulni, illetve kell hozzá érzék is (amit tehetségnek neveznek).

Hobby szintre viszont feltudod magad fejleszteni, de csak modern és naiv stílusban. Az nem igényel sok időt. Másolj festményeket!

2019. jún. 21. 22:21
 3/6 A kérdező kommentje:
festménymásolásra is gondoltam, de van pár ötletem amit megvalósítanék
2019. jún. 22. 08:39
 4/6 anonim ***** válasza:

egyes vagyok

Nosza! Kezdd ma a festést. Sok sikert.

2019. jún. 22. 08:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Ja, kb.. fessél nézz képeket. Az oktatás meg baromság. Persze biztos vannak jó mesterek akiktől lehet tanulni, nekem nem adatott meg. Érettségiig művészeti iskolákba jártam, de aztán a végére meg is utáltam az egészet. Azóta nem foglalkozok ezzel. Mondjuk a művészetet nem száműztem az életemből, csak más jellegű dolgokkal foglalkozok.

Szóval tényleg a legfontosabb az h mindentől függetlenül foglalkozz ezzel, nem kell senkinek az utasításait követni.

2019. júl. 7. 09:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Tudsz rajzolni? Mert a festes alapja a rajz csak szinek nelkul.
2019. aug. 31. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!