Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért baj, ha nem akarom...

Miért baj, ha nem akarom megkeresztelni a gyerekemet?

Figyelt kérdés

Én úgy gondolom, hogy ezzel bekorlátoznám. Megvan a joga ahhoz, hogy ő majd eldöntse, miben akar hinni. Az én szüleim ezt helyettem döntötték el, és elég hosszú folyamat volt, mire végre kikerültem ebből az egészből, és külső szemmel tekintettem a vallásokra. Mindenki olyan maradi és csőlátású, csak azt hiszik el, amit a papok tanítanak nekik és a szüleik irányítják őket még felnőttként is. Én nem akarom ezt a gyerekemnek, hálás lesz majd érte felnőttként.

Nem, nem vagyok ateista. De nem hiszek a katolikus egyházban és a szentségekben sem. Istenben hiszek, és Ő biztos nem olyan, amilyennek mondja az egyház. Ő olyan, amilyen, és kellene egy alázat az egyháznak is, hogy nem beszélhet a nevében.

2019. júl. 23. 10:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%
Úgy neveled a saját gyereked, ahogy akarod. A te jogod, és persze kötelességed egyben. Amiről úgy gondolod, hogy jó, add át, amiről úgy gondolod, hogy rossz, tartsd távol, a köztes területet bízd a gyerekre!
2019. júl. 23. 10:42
 2/16 anonim ***** válasza:
92%
Én sem vagyok megkeresztelve és milyen jól tették a szüleim. Ne másoknak akarj megfelelni, ráér majd a gyereked megkeresztelkedni, ha akar, de ha nem, az sem baj. :)
2019. júl. 23. 10:47
 3/16 anonim ***** válasza:
89%
Ő a te gyermeked. Úgy neveled ahogy te szeretnéd. Ha meg szeretnéd keresztelni, megkereszteled. Ha meg nem, akkor nem. Olyan vallás alapján neveled amilyen alapján akarod. Az ilyen dolgokba az anyán és az apán kívül senkinek sincs beleszólása. Ne foglalkozz az ilyen véleményekkel. Neveljétek fel úgy ahogy ti szeretnétek!
2019. júl. 23. 10:50
 4/16 anonim ***** válasza:
82%
Alapból egy baromság egy öntudatlan csecsemőt belekényszeríteni egy vallásba. Ha felnő, majd eldönti akar-e vallásos életet élni és milyen felekezetbe szeretne tartozni. Nagyon jól teszed.
2019. júl. 23. 10:59
 5/16 A kérdező kommentje:

Csak a nagyszülők eléggé vallásosak, és bár ,,megértik" az én álláspontomat, mégis azt hajtogatják, hogy de mit ártok én ezzel neki? Nem veszít vele, ha megkeresztelik.

Szerintem meg igenis ez változás ahhoz képest, mintha nem lenne megkeresztelve. A kereszteléssel együtt járnak az egyházi kötelezettségek, hogy majd hittanra is kell járnia (igen, ezt is meg kell vele fogadni), így mindenképpen bekerül egy zárt közösségbe, ahol már nem nyitottan gondolkodnak, hanem egyháziasan, hobb esetben biblikusan. Én nem akarom ezt neki.

2019. júl. 23. 11:45
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Evvel senkinek sem ártasz csak az egyháznak. Egyet értek veled. A vallás ne legyen kényszer.
2019. júl. 23. 11:52
 7/16 anonim ***** válasza:
69%
68 éves vagyok. Meg lettem keresztelve . Semmi hátrányom, előnyöm nem származott belőle az életem során. Van egy papírom, ---már, ha még megvan---és ennyi. Semmi kapcsolatom nincs az egyházzal. Sehol nem kérdezték.
2019. júl. 23. 11:57
 8/16 anonim ***** válasza:
15%
Az nem baj ha nem keresztelteted meg, csak az a fontos, hogy Iten elfogadására és tiszteletére tanítsd meg. A vallásgyakorlás és az Istenhit független egymástól!
2019. júl. 23. 12:11
 9/16 anonim ***** válasza:
88%

Durva, hogy egyesek képesek olyan istenben hinni, aki csak azért nem fogad be valakit a mennybe, mert azt nem locsolta meg kiskorában egy pap.

Kérdező, nem baj, sőt jól teszed. Majd felnőtt fejjel eldönti, ő miben hisz.

2019. júl. 23. 12:19
 10/16 A kérdező kommentje:

,,Durva, hogy egyesek képesek olyan istenben hinni, aki csak azért nem fogad be valakit a mennybe, mert azt nem locsolta meg kiskorában egy pap."

Szerintem is.

2019. júl. 23. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!