Milyen külföldre költözni?
Mennyi idő után jelentkezik a honvágy?
Nem terveztek hazaköltözni?
(Főleg messzebb menők érdekelnének, nem Ausztria vagy ilyesmi.)
Nincs honvagyom mert itt van velem a felsegem.
Ha egyedul lennek akkor lehet hogy lenne honvagyam.
Németországba költöztem, Augsburg mellé 2 éve. Eddig nincs honvágyam egyáltalán. Szerintem nagyon fontos, hogy ki miért jön ki.
Az én esetemben egy teljesen tönkrement, és mérgező családi/testvéri hátteret hagytam magam mögött elsősorban. Súlyosan bántalmazó családi légkörben éltem, emiatt "depressziós" lettem, otthagytak a barátaim is nagyrészt 30 éves koromra. Mindig ott motoszkált a fejemben ez az "újrakezdés tiszta lappal" dolog.
Nyilván a magyarok mentalitása is közrejátszott nagyon erősen. Két év ittlét után látni, hogy Magyarországon mennyi agresszió ért minden nap. A közlekedésben, az utcán szinte mindenhol. A mindenhonnan ömlő kormánypropaganda, a hirtelen felbukkant "gazdasági üstökösök" nekem egy zavaró- fullasztó légkört jelentettek. Így léptem.
2017 nyarán jöttem ki egyedül ide Augsburg mellé. Nekem nagyon bejött a németországi élet egyelőre. Az agresszió, amit Magyarországon tapasztaltam itt nincs meg. Talán azért, mert itt elsősorban a saját életével törődik mindenki. Nagyon jó és magas színvonalú az egészségügy, kiváló az oktatás, kevesebb a stressz mindenhol, és nem mellesleg sokkal könnyebben megélek az itteni béremből. Nekem nincs honvágyam egyáltalán. Itt megtaláltam a számításomat eddig minden téren, van jövőkép előttem. A hazaköltözést nem tervezem, itt szeretnék élni a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!