Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországon miért mentegeti...

Magyarországon miért mentegetik sokan például a dohányosokat, kövér embereket?

Figyelt kérdés

Akár fórumokon, akár kint a való életben azt tapasztalatom, hogy ha szóba kerül a téma, az emberek többsége egyből kifogásokkal jön, hogy „biztos hormonjaikkal van baj” (miközben minden kutatás szerint a kövéreknek alig 2-3 %-a hormokbajos), a ciginél meg „ez súlyos függőség”, ami bizonyára igaz, de ettől még baromi egészségetlen és igénytelen szokás.

A csúcs az volt , mikro valaki a túlsúlyos anyját oldalakon keresztül mentegette, hogy „nem eszik sokat, mozog”, de aztán nem volt hajlandó elárulni, hogy hogyan is néz ki az étrendje és mennyit sportol.

Egyszerűen mintha a magyar néplélek része lenne ez a folyamatos kifogáskeresés, mentegetőzés ahelyett hogy szembenéznének a problémával.

Bár gyanítom, hogy aki ilyeneket ír, az szintén nem valami igény, sportos ember.

2019. júl. 1. 06:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Engem az idegesít a dohányzással kapcsolatban, hogy szinte már az a nem normális, ha valaki nem cigizik. Nem egyszer kaptam meg azt a kérdést, hogy én mégis miért nem dohányzom. Egyszerűen nem értem, mitől lesz valakinek jobb az élete attól, ha én is felveszem az ő egézségtelen szokását. Ráadásul ezek az emberek nincsenek tekintettel a saját családjuk iránt sem,ha majd egyszer tüdőrákban fog fetrengeni az ágyban, a saját házastársa és gyerekei életét is elba*a.
2019. júl. 2. 16:32
 12/15 anonim ***** válasza:
Az pedig tabu, mennyire egézségtelen és mennyi pénz megy el rá. Ezt nevezik azt hiszem szándékos vakságnak.
2019. júl. 2. 16:35
 13/15 anonim ***** válasza:

Azért, mert Magyarország a kifogások és az igénytelenség országa.

Mivel a legtöbb ember alaktalan, lusta, igénytelen, ezért mentegeti a hasonlókat.

2019. júl. 10. 20:29
 14/15 anonim ***** válasza:

Micsoda baromság. Azok, akiknek valamilyen testi hibájuk van, kövér, sovány, ferde lábú, félszemű.. mindig is az ilyen és hasonló emberek keresztuzeben vannak , lesznek.

Erdekes módon a cigizessel kapcsolatban is pont fordítva van. Elítélik az emberek, nem mentegetik őket.

Ki találta mi ezt a baromságot?

2021. szept. 11. 22:32
 15/15 anonim ***** válasza:

Azért az első oldalon megint van néhány gyengébb képességű versenyző. Segítek: a kérdező szerintem nem azt kifogásolta, hogy válaszoltatok a kérdésre, hanem hogy nem érdemi választ adtatok, hanem belekötöttetek abba, mivel foglalkozik. Ami kicsit vicces annak tükrében, hogy pont azt kifogásoltátak, hogy mi köze ahhoz blablabla..Ha hülyeség fájna ugye..

Amúgy sosem fogom megérteni, hogy néhány titkárnő meg árufeltöltő honnan veszi a bátorságot, hogy számon kérje a kérdezőt, gondolom, a való életben is pont ekkora szátok van, na mindegy.

Ahogy már feljebb is írták, a magyar emberek többsége dagadt vagy alaktalan és minden másban is csak kifogásokat keresi. Erre nagyon jó példa, hogy 13 éve nézik, hogy orbánék szétlopják az országot, de nem baj, mert a "másik oldal se lenne különb", vagy hogy sosincs senkinek ideje lefogyni vagy sportolni. Nekem azt is kifejtette egy idősebb ismerősöm, hogy csak karácsony táján tud egészségesen enni (hogyne :D).

2023. ápr. 1. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!