Mióta kell mindenhol eljátszani a Szózatot?
Figyelt kérdés
Csak én emlékszem úgy hogy pár évvel ezelőtt csak a Himnuszt kellett elénekelni,és csak évekkel később lett kötelezően eljátszva a Szózat ? o_O2019. jún. 22. 19:44
1/2 anonim válasza:
A kettő mindig is párban volt, a Szózatot viszont gyakran elhagyták, általában időhiány, vagy az ünnepség kisebb volumene miatt. Sosem volt kötelező, csak szokás és illik. Én erre nem figyeltem még fel, régebben is szokás volt, és most is úgy érzem hogy ez nem változott. Sokszor kihagyják a szózatot még mindig.
2/2 anonim válasza:
Valóban párban van a kettő, de a szózatot gyakran elhagyják. Bár, szerintem sokkal jobban dicsőítő, buzdító egy vers, mint a himnuszunk. Ezért jobban is szeretem, s a múltkor emiatt meg is tanultam :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!