Nem ellentmodásos ez?
A vegetáriánusok - különösképpen a vegák - nem esznek húst, utóbbiak még selymet, vagy bőrből készült holmikat sem hordanak.
Ugyanakkor legtöbbjüknek vannak házikedvenceik, kutyáik, macskáik.
Márpedig ezek húsevő állatok, nem lehet őket zellerrel vagy polentával etetni.
Akkor hogy is van ez? Nekik jár a hús, ami mégiscsak egy másik állat megölésével jár?
Egyáltalán nem ellentmondásos. A vegán szemléletben fontos az állatok megsegítése, így teljesen logikus az, hogy aki vegán állatokat is ment és gondoz.
A veganizmus ezentúl az EMBERRE vonatkozó fogalom. Az ember mindenevő lévén képes tökéletes egészségben élni állati termékek nélkül is. A macska obligát ragadozó, ő nem képes erre. Ez nem döntés kérdése a macska számára, hanem biológia.
A macska számára képtelenség, de akkor egy meggyőződéses vegán miért tart olyan háziállatot, amely miatt egy másik állatot szükségszerűen meg kell ölni?
Mert ez nem megy másként, és ebben látom az ellentmodást.
Tipikus "két mérce" esete.
Mennyivel értékesebb szerintük egy kutya, mint egy sertés, amelyet igenis le kell vágni, hogy a kutya ehessen?
A kutya és a macska húsevő.
Az ember növényevő, aki képes sokáig túlélni húson (ennek az ára, hogy később beteg lesz tőle).
Nem olyan bonyolult dolog ám ez.
Még mindig nem fogjátok fel a kérdés értelmét.
Minden tiszteletem azoké, akik védik az állatokat, de MIÉRT tartanak húsevő háziállatokat?
Azok az állatok nem érdeklik őket, akiket meg kell ölni a házikedvenc etetésére? Ezzel az erővel akár ők is ehetnének húst, hiszen az eredmény ugyanaz: egy állat meghal egy másik állat kedvéért.
A kérdésben azt írtam, "ellentmondás". Fogalmazhattam volna úgy is, hogy álszentség, struccpolitika.
Ha mindenképpen szeretnének kísérőt maguk mellé, nem az lenne a logikus és egyenes, ha növényevő állatokat tartanának?
Kérdező, melyik része nem világos annak, hogy az állatok nem emberek, és az emberek nem állatok?
A húsevő állat megbetegszik, ha zöldséggel eteted.
Az ember megbetegszik, ha hússal eteted.
Ez tényleg ennyire bonyolult koncepció?
Azt szeretném tudni, milyen az a (meglehetősen szemellenzős) meggyőződés, amelyben az egyik állatot megölik a másik kedvéért.
Fölösleges belemagyarázni a szavaimba olyasmit, amit nem állítottam.
Vagy vegán valaki - és akkor semmi körülmények között nem hajlandó elfogadni semmit, ami állati termék -, vagy nem az, de akkor hazudik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!