Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit jelent ez a Jokai idezet?...

Mit jelent ez a Jokai idezet? Hogy kell erteni?

Figyelt kérdés
,,Mikor megemlékezel rólam, mindig arccal szemközt fogok veled állani."
2019. jún. 8. 18:11
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Kultura es kozosseg - Egyeb kerdesek koze szantam, ha olvassa egy admin kerem rakja at. Koszonom.
2019. jún. 8. 18:12
 2/12 anonim ***** válasza:

Rákattintottam a piros táblára, és az "Ez a kérdés rossz kategóriában van" sorra, mert a modik nem olvasnak el minden kérdést. Ennyit tudtam tenni, remélem átteszik, ahova kérted.

A kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni, mert nem tudom, milyen helyzetben és milyen körülmények között hangzik el az idézet.

2019. jún. 8. 18:51
 3/12 A kérdező kommentje:
Koszonom. En sem tudom, kiirva lattam idezetkent.
2019. jún. 8. 19:40
 4/12 anonim ***** válasza:
54%
Igen sokat olvastam Jókait, de ilyenre egyáltalán nem emlékszem, lehet, hogy nem töle van, csak valaki rosszul tudja. Föleg azért is gondolom, mert nem igazán látok értelmet benne.
2019. jún. 8. 20:06
 5/12 anonim ***** válasza:
71%

Közben megtaláltam, tényleg nem JókaiTÓL van, hanem ez a sírfelirata egy része!

[link]

2019. jún. 8. 20:07
 6/12 A kérdező kommentje:
Koszonom, tenyleg rosszul tudtam. De tovabbra is erdekel hogy kell erteni :)
2019. jún. 8. 21:05
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ez annyit akar jelenteni, hogy rád fogok nézni.
2019. jún. 8. 22:07
 8/12 anonim ***** válasza:
Talán arra céloz, hogy mikor kimegy a sírjához (vagyis mikor rá fog emlékezni), a fejfája, illetve a síremléke mindig szemben lesz az előtte állóval.
2019. jún. 8. 22:30
 9/12 anonim ***** válasza:

Az És mégis mozog a föld c. regényből származik az idézet, amelyet az író sírkövére véstek.( [link]

Megtaláltam a szöveget, amiből származik:

[link]

Elolvastam, de nem találtam a mondatnak átvitt értelmét, szerintem szó szerint érti.

2019. jún. 10. 00:40
 10/12 anonim ***** válasza:

Elnézést, a citatum cikket hibásan adtam meg, és a gyakori nem enged utólag javítani. Ez a helyes:

[link]

2019. jún. 10. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!