Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért olyan nehéz egyes...

Miért olyan nehéz egyes embereknek a “ba, be, ban, ben”-t megtanulni?

Figyelt kérdés

Nem azt mondom, hogy nekem lenne a világon a legjobb helyesírásom, de a ba, be, ban, ben-t miért annyira nehéz néhány embernek megtanulni? Főleg Facebook-csoportokban szoktam látnii, hogy néhány embernek egyszerűen siralmas a helyesírása. (Pl. Pesten Hallottam). Az emberek ennyire igénytelenek lennének? Én személy szerint, ha nem tudom, hogy valamelyik szót hogyan kell helyesen leírni legalább rákeresek mielőtt több ezer ember látná. Nem is csak a ba, be, ban, ben-ről van szó, hanem egyszerű szavak mint a “lessz”, “ojan”, “eggyütt” “3-al” “belölle”, “utánna” és társaik. Ez csak engem zavar ennyire? Ha meg valaki beleköt a helyesírásukba egyből jön a mentegetőzés, hogy “te élettelen mással nem tudsz foglalkozni?”

17/f

2019. máj. 3. 04:04
1 2 3
 21/22 Lux morulus ***** válasza:
Na mostan ebbe a pillanatba hadjátot abban. Nem vagytok okosabbak a nyelvtanba, mint az töbseg. Nem mondom még1szer. Hagyad aban az nyelvtnnkodást! Okés? :)))
2019. máj. 27. 11:18
 22/22 anonim ***** válasza:
Nem az a gond ha valaki ezt nem tudja, láttam én már olyat is aki KONKRÉTAN olvashatatlanul írt, olyan pocsék volt a helyesírása. Egy-egy hiba viszont nem problémás szerintem.
2020. júl. 3. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!