Szerintetek akik közterületen koldulnak olyan táblákkal, hogy "beteg a kislányom" és hasonlók, az igazat mondják?
A nagy része kamu. A hírhedt pesti görnyedt hátú hajlongó néni pedig tuti másnak dolgozik, mint itt látható:
https://www.youtube.com/watch?v=TY8gKTqkP4A
Bár a videó hollandul van, de a lényege átjön.
Nem. A legtöbbet a "főnöke" odaállítja reggel, este meg elviszi. Nem egyszer voltam tanúja.
Nálunk egy helyen mindig ül egy fiatal nő a kezében táblával. A táblán gyerekek fényképei, de nem mindig ugyanazok. Hol 2 kisfiú, hol 1 fiú és 1 lány, illetve a gyerekek életkorát ahányan kérdezik, annyifélét mond, volt aki azt kérdezte hogy hozhat-e gyerekruhát, mekkorák a gyerekek, nem tudta megmondani. Aztán diákmeló gyanánt a nő megszokott helyéhez közel álltam 12 órákat mint forgalomszámláló és minden nap láttam ahogy a "gazdi" reggel hozza, késő délután pedig jön érte, beteszi a kocsiba és viszi. Ugyanez van a városban lévő kutyás és alvó kisgyerekes koldusokkal.
Az ilyent a törvény kellene tiltsa.
Kilencvenkilenc az egyhez,hogy hazudnak.Én se szoktam adni.
Az ilyeneknek nem szabad adni.
Ellenben pl azoknak, akik nem koldulnak, de látod, hogy nem állnak jól, adhatsz nyugodtan. De inkább ételt, ne pénzt. A múltkor is adtam két sült kolbászt egy hajléktalan párnak (sokat vettem, nem tudtam megenni és színházba nem vihettem be), nagyon hálásak voltak és azonnal meg is ették. Szóval nem mindenki csaló, de az ilyen kéregetőket mindig fenntartásokkal kezeld
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!