Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyar ember miért ennyire...

A magyar ember miért ennyire irigy?

Figyelt kérdés
Úgy értem miért ennyire irigy a másik ember sikereire,boldogulására és ha valaki jobban áll anyagilag arra is megvető irigységel tud nézni...,és akár ki is közösiteni!Sajnos már tapasztaltam ezt melóhelyen mikor autóval jártam be dolgozni(nem akármilyennel,de nem akarok most villogni) és mikor látták,hogy megállok vele és kiszállok,rögtön hallottam a susmust a hátam mögött,hogy honnan telhet egy ilyen autóra nekem és stb,stb..!Ezzel voltak elfoglalva,komolyan az eszem megáll-.-" És nem általánositani akartam,de gondolom Ti is hallottatok erről a "jó" magyar szokásról,az irigységről,hogy nem tud örülni a másik sikereinek,inkább belerúg egyet,de miért??
2010. júl. 5. 18:24
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:

Hát ez a Pap-Bodnár példa nagy mellényúlás volt. Sajna semmi közük nem volt a sikerhez. 19:11-es nagyon jóóó:D

Visszatérve a kérdésre, lehet, hogy nem is arról volt szó, amiről beszélsz. Hallottad, hogy mit mondanak? Szerintem Te gondolod, hogy valószínűleg ezt mondhatták. A 4-5-6 diplomásnak pedig üzenném, hogy nem ez az általános Magyarországon, hogy az agyoniskolázottak járnak ilyen autókkal, ha ezt nem veszed észre, akkor nem tudom hogy szereztél ennyi diplomát.

2010. júl. 5. 19:34
 32/51 A kérdező kommentje:

"Visszatérve a kérdésre, lehet, hogy nem is arról volt szó, amiről beszélsz. Hallottad, hogy mit mondanak? Szerintem Te gondolod, hogy valószínűleg ezt mondhatták."

Nem mert halottam a saját fülemmel mikor klotyón voltam(ők nem tudták,hogy én ülök ott..),hogy arról pusmognak,hogy mennnyibe kerülhetett az autó meg miből tellet rá...

2010. júl. 5. 19:41
 33/51 anonim ***** válasza:
Ismerek pár embert, akik nagy millerek, mégis annyira nincs életük, hogy az már nevetséges. Ezért nem is irigylem őket. Mert oké, hogy tudsz venni király házat, meg fasza verdát, persze én is örülnék ezeknek, de titeket mindenhol kinéznek, főleg ha kérkedtek a pénzetekkel. Ti csak a többi nagyarcú sznobbal fogtok kijönni, de azok is annyira képmutatóak, hogy azok a kapcsolatok sem nyújtanak semmi örömet az életben. Azt meg se említeném, hogy sohase tudod, hogy a jelenlegi cicababa barátnőd tényleg szeret-e, vagy csak a pénzed miatt van veled. Az említett ismerőseim is azt hiszik, hogyha elmennek valami publikus szórakozóhelyre, és elpattintanak esténként 20 ezret mindenféle Dom Perignon kaliberű piára, meg ilyenek, akkor nekik mekkora életük van. Arra viszont nem jönnek rá, hogy pl. házibuliba, ahol egy baráti társaság jön össze, miért nem hívják el őket. Mert lehet neked milliós sportautód, meg medencéd a kertben, ha nincsenek barátaid, akiket beléjük ülnének, és ha nincs életed. Mert mint mondtam, nem attól lesz életed, ha szórod a pénzt, és nagyképűsködsz. Egy szegényebb embernek is bőven több élete lehet, mint nektek, sznoboknak. Persze most azt mondjátok, hogy "Hát ez hülyeségeket pofázik, vannak barátaim!". Igen, lehetnek ismerőseitek, néhány haverotok, aztán ennyi. Aztán majd mikor egyikőjük váratlanul átkúrj@ a pofátokat, akkor rádöbbentek, hogy hiába van pénzetek, így is-úgy is senkik vagytok.
2010. júl. 5. 19:52
 34/51 anonim ***** válasza:
nem tudom hova tegyem a dolgot, mert én is kaptam anno egy vadi új VW az anyukámtól, de megmondom őszintén én soha nem hallottam megjegyzéseket. Mondjuk nem 8 millás autó volt...
2010. júl. 5. 19:58
 35/51 A kérdező kommentje:
Utolsó..,köszönöm a kritikát!Én világéletemben egyszerű hétköznapi emberként viselkedek mindenhol,nem kérkedek azzal,hogy mennyi pénzem van..,sőőt kicsit visszahúzodó is vagyok társaságban!Úgyhogy a rossz élményeidet nem kéne rávetiteni minden jómódú emberre!!Jah,és elnézést,hogy én csak ilyen autóval és nem egy suzukival járok...
2010. júl. 5. 20:01
 36/51 A kérdező kommentje:
65%-nak reflektáltam elöbb...
2010. júl. 5. 20:02
 37/51 A kérdező kommentje:

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:58

Én kifogtam,rossz helyen voltam rossz időben...,nem is sokáig dolgoztam ott!

2010. júl. 5. 20:03
 38/51 anonim ***** válasza:

19:23

ne haragudj, ki tiltja meg neked ????

2010. júl. 5. 20:14
 39/51 anonim ***** válasza:
32%

19:52

te pedig ezeket a faxságokat honnan veszed ha nem is mozogsz ezekben a körökben? de azért egy éjszakai szórakozásért a 20-assal ne sérts már meg ...

tök bírom h tehát abszolút nem vagy ezekben a körökben, mégis mindent tudsz

2010. júl. 5. 20:17
 40/51 anonim ***** válasza:
63%
Látod, rólad beszéltem, te beképzelt sznob köcsög.
2010. júl. 5. 20:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!