Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyarországi zsidóságra...

A magyarországi zsidóságra mennyire jellemző a magyarellenesség?

Figyelt kérdés

Személyesen sosem tapasztaltam ilyesmit, de egyes körök szerint a zsidók képtelenek megférni a többségi társadalommal. Állítólag megvetik, lenézik a magyarokat és a mai napig kollektíven utálnak mindenkit a holokauszt miatt.

Szerintetek ez mennyire lehet igaz?

2019. ápr. 5. 14:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
46%
Gyűlölnek azok mindenkit!
2019. ápr. 5. 15:00
 2/15 Alex Fly ***** válasza:
82%
Baromság. Legalább annyira magyarok, mint zsidók. Ezek szerint utálják magukat is?
2019. ápr. 6. 19:05
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
Semennyire. Tényleg. Ez csak "egyes körök", konkrétan széljobberek mantrája. Olyanoké, akik általában nem ismernek zsidókat, ha mégis, nwm tudják róla, hohgy zsidó.
2019. ápr. 6. 20:24
 4/15 anonim ***** válasza:
66%
Én a helyükben az ilyen sunyi "kérdés"-eket feltevő "magyarokat" mindenesetre utálnám.
2019. ápr. 7. 12:20
 5/15 A kérdező kommentje:

Ez tényleg kérdés. Annyiszor hallottam ezt a szöveget, hogy elgondolkodtam lehet e valóságalapja. Tényleg nem volt vele provokálási vagy zsidózási szándékom. Két zsidót ismerek csak személyesen(akikről biztosan tudom,hogy azok) ők egyáltalán nem magyarellenesek, de két ember nem valami reprezentatív azért na...

2-esnek és 3-asnak köszönöm a választ.

2019. ápr. 7. 23:10
 6/15 anonim válasza:
80%

Félig zsidó vagyok. Nem magyarokra és zsidókra osztom az embereket , hanem jó és rosszra.

Egyébként ismerőseim nagy része zsidó, de soha nem hallottam olyat hogy lenéztek volna valakit mert magyar! Sőt nagyon sokan szégyellik hogy van bennük zsidó vér.

2019. ápr. 8. 17:20
 7/15 anonim ***** válasza:
69%

Előzőnek

nem szabad szégyelni, hogy van benned zsido vér. Az ember legyen büszke az őseire általában, de a magyar és a zsidó vér különösen gazdag történelmi, kultúrális és ideológiai örökséget hordoz.

2019. ápr. 9. 09:19
 8/15 anonim ***** válasza:
18%

Nem a holokauszt miatt, de magukon kívül mindenki mást kevesebbre tartanak.

Azt a mondást, amit az amerikai magyarokra híreszteltek el a forgóajtóval, azt nem a nemzsidó magyarokról találták ki, az biztos.

Nem is magyarellenesek, csak a saját érdekük miatt jön úgy ki, következményképpen.

2019. ápr. 10. 06:03
 9/15 anonim ***** válasza:
49%

A magyar népcsoport 70 éve elárulta a zsidóságot. Elárulta a más vallású magyarjait.

Ha ugy nezzuk h nem lehetett nemet mondani a nemeteknek, akkor megjegyzem: ha egy hatalom azt mondja, hogy 1 millio embert szolgaltass ki nekik, es beken hagy utana, akkor nemet mondasz, ez ilyen egyszerű.

Aki emiatt zsidokent nezeztelt a magyarokra, tobbnyire kiment már Izraelbe.

Alapvetoen nem magyar ellenesek a zsidok.

2019. ápr. 10. 16:09
 10/15 Laila Qassam válasza:
76%
Szerintem nagyon is igaz. Nem egyszer tapasztaltam.
2019. ápr. 21. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!