Mi jellemző a Németországban élő osztrákokra?
2. Hát igen pont a nyelvjárás miatt nem értem, hogy gondolja. Ha nem sajátítja el tökéletesen az ottanit. Akkor rögtön levágják, hogy mi a helyzet. Hallottam már pár különböző osztrák területről embereket, s tényleg egymást sem értették. S alapból nagyon más mint a Németországi német (bármelyik változata). Ezért is nem èrtem.
Meg a viselkedéset sem. Ez nem lehet, hogy a nő hatása, akivel együtt él?
Én is ismertem egy Németországban élő osztrákot, nagyon rendes volt, nem szidott az senkit, bár amúgy is elég szűkszavú, jóindulatú ember volt.
Üzemvezető volt egyébként, de mindenki szerette, beosztottjai, meg a főnökei is, engem is támogatott, sőt, egy ideig ő hordott be a munkába reggelenként, mert a legelső busszal is elkéstem volna, majd nagyon aggódott miattam, amikor a válság miatt a vendégmunkások zömét elbocsátották.
Nem vonom kétségbe, amit írsz, mert nem írnád, ha nem lenne igaz, de 'egy fecske nem csinál nyarat'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!