Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy lehet megnevezni a...

Hogy lehet megnevezni a négereket úgy, hogy ne legyen sértő?

Figyelt kérdés
Londoni ismerős azt mondta , hogy az " afro amerikai " - t lehet rájuk használni , mert ha azt mondja hogy pl. csoki vagy fekete , vagy bármilyen más szó használatát ami a bőrszínnel kapcsolatos vagy arra utal , sértésnek veszik . De ha mondjuk leányfalun vagy kolozsváron vagy stuttgartban vagyunk , akkor is az afro amerikait kell használni ? :S
2010. júl. 2. 16:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
8%
postmaki
2010. júl. 2. 17:59
 12/17 anonim ***** válasza:

Én írtam,hogy miért lenne sértő a fekete szó..

Én itt élek Angliában,és az egyik kollégám Ghánai származású.Szurok fekete bőre van..Egyszer megkérdeztem tőle,hogy tudja-e mit jelent a "fekete" szó( nem az angol black hanem a magyar szó) Nem tudta,de jót nevetett,mert azt hittem mekegek...

Szóval ezért nem sértő a "fekete szó"

Egyébként a legtöbb fekete a "néger" szón sincs kiakadva,csak ha ironikusan mondják,és kihallják belőle(nigger) na az zavarja őket...

2010. júl. 3. 12:49
 13/17 anonim ***** válasza:
Volt angoltanárom Amerikában élt. Emlékeim szerint olyasmit mondott, hogy a blackman(feketeember) vagy milyen megnevezést nem találják sértőnek míg a néger hangzásúakat már jobban sértőnek találják.
2010. júl. 3. 20:28
 14/17 Earl J. Hickey ***** válasza:
Ismerősöm ügyvéd és Amerikában járt. Jó pofizni akart az egyik néger embernek és black guy -nak nevezete, erre majdnem megkéselték miatta. Később derült ki hogy náluk az apagyilkost jelent..vannak olyan szavak aminek semmi köze sincs a valódi jelentéséhez, tehát csak óvatosan :). Én mindenesetre maradnék a "néger" -nél vagy az "afró amerikai" -nál.
2010. júl. 15. 12:47
 15/17 anonim ***** válasza:

Miért kell egyáltalán valakire azt mondani hogy "black" vagy "néger" vagy akár magyarul,hogy fekete??nekik is van nevük,és az emberek a nevükön szólítják a másikat ha nem tudja akkor hölgyem vagy uram a megszólítás...

Senkinek nem mondjuk,hogy "hello néger!Hogy ityeg a fityeg??"

2010. júl. 15. 13:18
 16/17 anonim ***** válasza:
Van egy néger ismi csaj őt csokizuk,amikor meg ismertük akkor meg kérdeztük a nevét ami ronda 6egyöntetü vélemény szerint(az övé szerint is).Tanakodtunk,hogy hívjuk és végül ö mondta,hogy hívhatjuk csokinak.De ő csak egy a sokból. Szerintem a néger meg nevezés nem sértő,ha nem használod gunyosan meg mittomén,az afro amerikaira is ez igaz azt is lehet gúnyosan használni.Az afro amerikai az politikailag korrekt,használd azt.
2010. aug. 22. 14:06
 17/17 anonim válasza:
Mi ezzel a gond? Nekem is most van egy ilyen barátom, nem használok rá semmi jelzőt csak annyi külföldi-hovavalósi?Afrikából. Gondoljon bárki azt amit akar. Fő dolog én szeretem és kész.:-)
2012. ápr. 10. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!