Nagyon rossz azoknak a gyerekeknek akiknek nem azonos nemzetiségűek a szüleik?
Nem értem a problémádat.
Értelemszerűen helyi iskolába fog járni és ugyanazt fogja tanulni, mint az összes többi gyerek.
A nagybátyám egy amerikai nőt vett el. Kinn élnek Bostonban és az unokatesóimnak semmi problémája nincs.
Jó, tudom, Amerika az más és te Magyarországra gondoltál, de itt miért ne valósulhatna ez meg?
A gyerek általában azt a nyelvet tanulja meg a legjobban és beszéli "anyanyelvi szinten", amit nap mint nap hall. Ha Magyarországon él, az utcán magyar szavakat hall és legalább az egyik szülője magyarul beszél hozzá, akkor ugyanúgy fog beszélni magyarul, mint az, akinek mindkét szülője magyar.
Mit akarsz az iskolával? Persze ha az egyik szülője néger, vagy ázsiai, az Magyarországon feltűnést kelthet, de mondjuk ha az anyja német, az nem értem, hgoy mit változtatna az egészen.
Az ötödik lovas
Annak rengeteg előnye, van ha különböző nemzetiségűek a szülők, vegyük csak a nyelvtanulást, vagy az utazások lehetőségét. Viszont ezt úgy vettem észre, hogy csak fehér szülők esetén nem probléma, ilyenkor az identitás ugyanúgy megmaradhat.
Rasszbéli keveredésnél egész más a helyzet, ott a gyerek élete végéig identitás zavarokkal fog küzdeni és mindenhonnan kiközösítik.
Nem feltétlenül.
Legalább több nyelven tudhat. Más szemmel nézheti a világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!