Miért mondják a pedagógusokra, hogy külön állatfaj?
Nem hinném, hogy az intelligencia kérdésébe bele kéne mennünk :)
Kollektív büntetés alatt ilyet értek pl. hogy beszélgetés miatt büntetésből felemelt kézzel kell állni egy óráig, vagy nem lehet kimenni szünetben (holott levegőre a gyereknek is szüksége lenne), a kedvencem pedig, hogy büntetésből az egész osztály itt marad óra végén még x ideig.....
Tisztelet a kivételnek (mert van) nekem is volt nagyon aranyos, segítőkész tanárom, de a többség akkor is ilyen. Általánosítás pedig mindenhol van (ahogy kis iskolás korunkban már megtapasztalhattuk.
Egyedüli változás csak az egyetemen tapasztalható, ahol épp elég intelligens a tanár ahhoz, hogy ne abból induljon ki, hogy a hallgató hülye, hanem segíteni próbál (nyilván kivétel itt is van, de az arány megfordul)
A vizsgán viszont sokuk azt feltételezi, hogy a hallgató hülye. Volt egypár ilyen oktatóm.
A teljességhez hozzátartozik, hogy a tanárok nemcsak az iskolában dolgoznak, hanem otthon is. Hazamennek az iskolából, leülnek az asztalhoz, megcsinálják a házi feladatukat, készülnek a következő óráikra. A szünetek pedig nem olyan hosszúak nekik, és nyáron még ügyeletet is fenn kell tartani. Év közben nem vehetnek ki szabadságot; ha egy nap nem tudnak menni, akkor azt a napot vissza kell adniuk annak a kollégájuknak, aki helyettesítette őket.
Egy kissé elfogult vagyok, mert tanárnő az édesanyám. Nem tapasztaltam, hogy kioktatná a felnőtteket, csak sokszor elég hangosan beszél, hogy a hátsó padban is hallják. Szakmai ártalom.
tavaly az irodalom tanárom mondta magára (meg a "saját fajtájára") hogy mindenki egy perverz állat aki tanárnak megy :D jó fej faszi volt
19F Debr.
14:08
Van benne igazság, de szerintem a tesitanárokra főleg. Nem annyira nyúlnak hozzá és segítenek a mozdulatokban fiú diákoknak amikor pl a gyertyát gyakorolják, én ezt láttam:D
Köszönöm a válaszokat!
Látom nagy vita alakult ki:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!