Kerdesesficko16 kérdése:
Hogyan képes erre ez az állatfaj?
Figyelt kérdés
Van egy gekkófajta, ami vért képes spriccolni a szeméből. De hogyan?2011. júl. 1. 09:20
1/4 anonim válasza:
aztnemtudom,hogy hogyan csinálja,csak azt,hogy védekezésképpen teszi. gondolom belepumpálja a szemébe valahogy...
2/4 anonim válasza:
A védelmi mechanizmus alapja az, hogy az állat szeme sarkában a szervezet keringési rendszerének részeként olyan véredények alakultak ki, amelyek fala a vérnyomás fokozódása esetén átszakad, az akár másfél méterre kispriccelő vért pedig a támadó gyakran éppen a szeme közé kapja. Ez rendszerint elbizonytalanítja a ragadozókat, így a békagyíknak esélye nyílik arra, hogy kereket oldjon.
4/4 anonim válasza:
utolsó nagyon nagy!
am meg az utolsó előttinek van igaza, annyival kiegészítem hogy a békagyíknak nagyon rossz ízű a vére.legalábbis én így tudom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!