Ez a dalszöveg szerinetek milyen?
Nagyon rút lett hazánk sorsa
pedig régen a tenger mosta
Vonyító antant kutyák
Széttépték a Magyar hazát
Székelyföld és Délvidék
Téged sirat a magyar nép
Lajta Bánság Kárpát alja
Felvidék is magyar lakta
Árpád apánk hős vezérünk
Sok lett most az ellenségünk
Földünkre fáj minden foga
Magyar népnek ősi joga
Nem hagyhatjuk veszni népünk
Küzdünk érte amíg élünk
A Magyarok most össze fognak
Mellénk állnak, velünk harcolnak.
Nagyon rút lett hazánk sorsa
pedig régen a tenger mosta
Vonyító antant kutyák
Széttépték a Magyar hazát
Székelyföld és Délvidék
Téged sirat a magyar nép
Lajta Bánság Kárpát alja
Felvidék is magyar lakta.
Árpád apánk hős vezérünk
Sok lett most az ellenségünk
Földünkre fáj minden foga
Magyarságnak ősi joga
Nem hagyhatjuk veszni népünk
Küzdünk érte amíg élünk
A Magyarok most össze fognak
Mellénk állnak, velünk harcolnak.
Szebb Jövőt!
Már eléggé unalmas, hogy a csapból is Trianon folyik, mindenki sír, hogy jaj a Nagymamagyrország, de annyit nem tud belátni, hogy még ezt a kicsit is úgy elqrják mint a fene, kell a bánatnak még nagyobb sz@r.
Szóval ebből kifolyólag magát a tartalmat nem minősítem. Maga a verselés elég primitív és egyszerű (páros rímek, utolsó szótagok összecsengnek), a sorok rövidek, szóval külcsínyt tekintve nincs benne semmi extra.
Belga jut erről eszembe:
"yo, mit kíván a magyar nemzet?
Magyar nemzeti hip-hop rappet!"
Azért a Belgának még jobbak a szövegei:)
- Amúgy az előzőnek igaza van, csak a formát nézve, ez kb. általános iskola felsős szint.
Hát attól függ mennyi idős vagy és milyen ambícióid vannak. :) Kezdetnek egyébként nem rossz, ha ez afféle első próbálkozás. A forma kicsit népies 4/4-es lehetne, ha ha néha nem rúgnád föl. Ebből azt feltételezem, hogy nem tudatos szerkesztés eredménye, hanem benned van ez az ütem. Ez, ill. a téma alapján azt feltételezem, sok romantikus költőt olvashatsz, főleg Petőfit. :)
Mit mondhatnék? Ez ebben a formában egy tucat "nemzeti rock" számnak elmenne (a Kárpátia utóbbi albumai is kb. ezt a színvonalat hozzák), de komolyabb dalszövegnek ill. irodalmi műnek nem értelmezhető. Ellenben ha fenn állnak azon dolgok, amik az elején írtam, szerintem érdemes foglalkoznod ezzel. Olvass azonban XX. századi irodalmat is! ;)
No és egyébként a hazafias érzület nem írja fölül a magyar helyesírás szabályait, úh. magyar, kisbetűvel. ;)
Továbbá Lajtabánság, Kárpátalja, stb.
(Az előző hozzászóló voltam.)
Dalszövegnek nem jó.
A rímek sem jók és sok helyen a szótagszám sem.
Persze az ilyen szövegek/dalok általában nem azért népszerűek, mert jók lennének. Pl a Kárpátia énekesei is tök hamisan énekelnek, meg semmi hangjuk nincs, mégis népszerűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!