Fiatal lányként különköltözés. Mire figyeljek?
20 éves lány vagyok, érettségi után szakmát tanultam, amivel amúgy is álmaim városában, Sopronban tudok elhelyezkedni. Albérletben fogok élni. Ez kb. 110 km-re van a szülővárosomtól, tehát a feljárás nem megoldható, de nem is baj...
Viszont kicsit önállótlan voltam mindig, egyke lány vagyok, akinek mindent megtettek a szülei...
Mire figyelje a városban? Hogyan viselkedjek? Mi jelenthet veszélyforrást?
hú hát ez így elég nehéz. Minden városnak megvannak a gázos környékei amíg nem tudod hogy melyik az ne mászkálj egyedül késő este. A lakásodra ne vigyél fel pár napos ismerősöket ne hangoztasd hogy egyedül élsz. Barátkozz össze legalább egy szomszéddal, hogy ha segítség kell akkor legyen kitől kérni.
A kérdésedből azt szűröm le hogy eddig nem városban éltél?
Nos a mobilod ne lóbáld és tedd el mindig zárt rekeszbe a táskádba, az egész havi pénzed ne legyen nálad gondolj arra hogyha kirabolnak akkor nem tudod fizetni az albérletet stb., csináltass bankkártyát és azon is be lehet állítani, a napi limitet hogy mennyi pénzt vehetsz fel róla, így ha azt ellopják és megszerzik a kódodat még mindig nem bukod az össze pénzed, ja és lehet olyat kérni a banknál hogy sms-t kapsz a számlamozgásodról, az is igen hasznos.
Az albérlet kiválasztására nagyon figyelj, ne hagyd hogy átverjenek olvas el rendesen a szerződést.
Viselkedésre nem tudok mit mondani legyél olyan amilyen vagy aztán majd úgy is kapsz visszajelzéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!