Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Fiatal lányként különköltözés....

Fiatal lányként különköltözés. Mire figyeljek?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, érettségi után szakmát tanultam, amivel amúgy is álmaim városában, Sopronban tudok elhelyezkedni. Albérletben fogok élni. Ez kb. 110 km-re van a szülővárosomtól, tehát a feljárás nem megoldható, de nem is baj...

Viszont kicsit önállótlan voltam mindig, egyke lány vagyok, akinek mindent megtettek a szülei...

Mire figyelje a városban? Hogyan viselkedjek? Mi jelenthet veszélyforrást?

2010. jún. 27. 13:58
 1/2 anonim ***** válasza:

hú hát ez így elég nehéz. Minden városnak megvannak a gázos környékei amíg nem tudod hogy melyik az ne mászkálj egyedül késő este. A lakásodra ne vigyél fel pár napos ismerősöket ne hangoztasd hogy egyedül élsz. Barátkozz össze legalább egy szomszéddal, hogy ha segítség kell akkor legyen kitől kérni.

A kérdésedből azt szűröm le hogy eddig nem városban éltél?

Nos a mobilod ne lóbáld és tedd el mindig zárt rekeszbe a táskádba, az egész havi pénzed ne legyen nálad gondolj arra hogyha kirabolnak akkor nem tudod fizetni az albérletet stb., csináltass bankkártyát és azon is be lehet állítani, a napi limitet hogy mennyi pénzt vehetsz fel róla, így ha azt ellopják és megszerzik a kódodat még mindig nem bukod az össze pénzed, ja és lehet olyat kérni a banknál hogy sms-t kapsz a számlamozgásodról, az is igen hasznos.

Az albérlet kiválasztására nagyon figyelj, ne hagyd hogy átverjenek olvas el rendesen a szerződést.

Viselkedésre nem tudok mit mondani legyél olyan amilyen vagy aztán majd úgy is kapsz visszajelzéseket.

2010. jún. 27. 16:13
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2010. jún. 28. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!