Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell egyes cégeknek,...

Miért kell egyes cégeknek, szervezeteknek beszinezni szivárványszínűre a logóikat?

Figyelt kérdés
Most például a Premier League logója lett ilyen facebookon. Nem vagyok homofób, de mi köze a PL-nek, vagy a British Airwaysnek, egyes focicsapatoknak stb a homokosokhoz? Miért kell szivárványszínű cipőfűzőbe játszani? Oké hogy elfogadás meg minden, de miért van ez a nagy meleglobbi mostanában? Ezért fizet nekik valaki, vagy miért reklámozzák bizonyos cégek a homoszexualitást? Nem tartanak, hogy ez a kampány saját szervezetüknek negatív reklám?

2018. nov. 30. 09:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
65%

Feltételezem nem vagy valóban kíváncsi a válaszra csak egy jó kis megerősítést szeretnél olvasni.

Részben igaz, ahogy a környezetvédelem úgy az elfogadás is egy divatos dolog mostanság részben ezért élnek vele.

De ezen túlmenőleg ez nem arról szól, hogy valaki homokos/nem homokos. A szexualitásnak számtan irányzata van, köztük a biszexualitás is ami még mindig egy elég egyszerű dolog és akkor mennyi minden van még.

A szívárványos jelenség nem egyenlő a melegekkel, noha a melegek is beletartoznak, valójában egy igen vaskos társadalmi réteget jelképez akik ma még bőven láthatatlanok az átlag ember számára, így ez mindenképp egy fontos kezdeményezés.

Akkor is ha ez téged nem érint / nem érdekel.

Ettől függetlenül a közvélekedéssel ellentétben a többségi társadalom nem heteroszexuális, a heteroszexuálisok jó része a társadalmi nyomás okán azonban sosem adott teret egyéb érdeklődésének, így történhet az, hogy valójában még mindig igen sokan vallják magukat heterónak.

Ezzel nem kell egyetérteni, de remélem sikerült némiképp árnyalnom a képet.

Aztán azzal lehet vitatkozni, ez az egész szivárvány dolog segít vagy sem, meg van-e értelme és tulajdonképp a cégek miért is teszik.

De abban is biztos lehetsz, ha nem lenne ennyi nem heteró a világon ezeket a kezdeményezéseket senki nem tolná. Mert tuti nem az unatkozó heterók azok akik elsősorban kezdeményezik ezeket, így ez mégis csak egy visszajelzés arról, hogy igen sokan vagyunk.

2018. nov. 30. 10:08
 2/11 anonim ***** válasza:
16%

"Ettől függetlenül a közvélekedéssel ellentétben a többségi társadalom nem heteroszexuális, a heteroszexuálisok jó része a társadalmi nyomás okán azonban sosem adott teret egyéb érdeklődésének, így történhet az, hogy valójában még mindig igen sokan vallják magukat heterónak."

Jól vagy?

2018. nov. 30. 10:10
 3/11 anonim ***** válasza:
79%

"Nem tartanak, hogy ez a kampány saját szervezetüknek negatív reklám?"

Nem, mert a te álláspontodon lévők vannak kisebbségben. Tehát bármily furcsának is tűnik neked a véleménybuborékodból nézve, de a melegség nem ciki a többség számára. Ezért is használják marketingcélokra.

2018. nov. 30. 10:41
 4/11 A kérdező kommentje:

Az a Vaskos társadalmi réteg wiki szerint 6% az EU-ban aki "lgbt személy" vagy annak vallja magát. Ebből gondolom sokan csak politikai indíttatásból vallta magát annak, pedig közben nem az.

Ahhoz képest, a társadalom nagy része elfogadja őket, nincs társadalmi nyomás. Jó persze leszamitva azokat a hangos barmokat, akiknek amúgy minden is baj.

Szóval tök nem látom indokoltnak, ezt a hiperkampanyt. Mert kicsit arra hasonlít, mikor Say no rassism dolog megy, csakhogy a rasszizmus sajnos tényleg komoly probléma Európában. Vagy úgy érzitek ez is olyan dolog amit ki kell harcolni? Hiszen nincsenek homoszexualitás ellenes törvenyek, senkit nem tartoztatnak le mert bevallottan az, mindenki nyíltan felvállalhatja, ha akarja.

2018. nov. 30. 11:05
 5/11 anonim ***** válasza:
34%
Látom sok itt a melegpárti.Csak eszük az nincs.
2018. nov. 30. 11:16
 6/11 anonim ***** válasza:
84%

Számomra (és azt gondolom sokak vannak ezzel így) a szivárványos zászló elsősorban nem a melegeket, vagy egyéb szexuális kisebbségeket jelöli. Én úgy érzem, alapvetően egymás elfogadását hirdeti. Legyen az bármilyen különbség. Az ember számít.

Emellett nekem is vannak fura érzéseim ezzel kapcsolatban. Konkrétan mindkét oldallal. Az egyik oldalon úgy érzem, hogy kezd "menő lenni" az elfogadás. Az a benyomásom, hogy egyesek azzal pózolnak, hogy ők mennyire elfogadóak, de ezt nagyon nem érzem validnak, őszintének. És aki nem annyira könnyen azonosul ezzel azt erősen lenézik, megszólják, kirekesztik. Körülbelül ugyan azon a szinten amennyire a másik oldal teszi ugyan ezt pl a melegek esetében.

A másik oldal ugyanúgy egyre jobban radikalizálódik. Akik nem képesek ezt elfogadni egyre hangosabban szólalnak fel ellene. Egyre több és egyre erőszakosabb hangvételű elutasító megnyilvánulást lehet hallani. Most már nem csak maga a jelenség, hanem az ezt támogató külsőségek (mint pl a szivárványos zászló) is támadások célpontja lett.

Összességében azt érzem, hogy az álláspontok nem hogy közelednének, inkább csak távolodnak. ÉS mindkét oldal egyre inkább a radikalizmus felé "kacsingat".

Én érintett vagyok a kérdésben és ez az egész folyamat komoly félelemmel tölt el...

2018. nov. 30. 11:18
 7/11 anonim ***** válasza:
24%

Ettől függetlenül a közvélekedéssel ellentétben a többségi társadalom nem heteroszexuális, a heteroszexuálisok jó része a társadalmi nyomás okán azonban sosem adott teret egyéb érdeklődésének, így történhet az, hogy valójában még mindig igen sokan vallják magukat heterónak.

Bírom az ilyen melegeket akik meg akarják győzni a világot, hogy igazából mindenki homokos. :DDD Nevetséges.

Kérdező:

Szerintem ez most divat. Ha megnézel egy amerikai filmet ott kötelező felvonultatni egy meleg felnőttet vagy egy meleg gyereket aki épp coming outolni készül. Pl American Horror Story évadjai vagy a The Affair c sorozat, ahol most kitalálták, hogy az egyik kissrác meleg.

2018. nov. 30. 12:59
 8/11 anonim ***** válasza:
85%

Egyébként bi 😉.

Én meg bírom mikor valakinek az a nagy megfejtése, hogy “divat”.

Nem értelmes emberre vall ennyire leegyszerűsített világképpel élni.

Akkor mégis hogy képzeled? Három heteró összeül filmet írni / készíteni és az egyikük egyszercsak bedobja, rakjunk bele egy meleget mert most ez a divat? Persze a témához közük nincs, nem értenek hozzá nem is érdekli őket, deee azért beleteszik. Mert divat.

Nagyon eredeti elképzelés.

Azért a wikipédiára nem hagyatokoznék ez ügyben.

Azokban az országokban ahol elfogadott a melegházasság, a fiatalok körében megugrott a nem heteroszexuálisok száma önbevallás alapján.

Olvastam 50 százalékot, miközben a legtöbb ilyen helyen még mindig bőven van előítélet. (Ha csak a fele igaz már nem állja magát a 6 százalék.)

Amerikában legalább 2 olyan esetet olvastam legutóbb ahol a szülők megkínozták majd megölték a gyereket annak melegsége miatt.

Mindezt amerikában, ahol aztán elvileg tényleg nagyon elfogadott dolog ez.

Heteróként és aboszolut kívülállóként megítélni, hogy már nincs miért kiállni kissé kényelmes.

Aztán pont 1 éve volt, pár országgal arrébb, hogy melegeket táborokba zártak, kínvallattak újabb nevekért majd pedig sokakat megöltek.

Én biszexként nem keresek kalandot, volt össz 3 komoly kapcsolatom eddig, viszont még így is elképesztő mennyiségű embert ismertem meg, aki saját bevallása szerint heteró de azért akarna ezt azt vagy épp a heteró életmód mellett tesz is ezt azt.

Ezért már nem hiszek a heteróság mítoszában, vannak kizárólagosan heterók de az egy nagyon kis réteg, én ezt személy szerint látom és tapasztalom pedig isten bizony nem keresem az ilyen emberek társaságát.

Ezzel az egésszel nem kell egyetérteni, nem is fogok vitatkozni, csak leírtam.

2018. nov. 30. 22:43
 9/11 A kérdező kommentje:
Ha ez ilyen sok embert jelent, akkor hol vannak? Nekem van mondjuk 50 ismerősöm, azok közül mindegyik heteró. Engem kerülnének, vsgy pont az én ismerettségi körömben senki sem az? Fura.
2018. nov. 30. 23:05
 10/11 anonim ***** válasza:
76%

9. Honnan tudod, hogy mindegyik hetero? Ha feltételezik rólad, hogy homofób vagy, akkor nem fognak erről beszélni neked. Ha biszexek, akkor szintén nem valószínű, hogy beszélnek neked erről.

Nekem most olyan partnerem van, akivel összejárok, akinek barátnője van és csajozik is rendszeresen és teljesen férfias közegben mozog, munkája miatt meg egyáltalán nem lenne jó, ha kitudódna. Senki sem gondolná róla és attól függetlenül, hogy velem találkozgat, általánosságban elég homofób véleményei is vannak. És ez csak az én tapasztalatom. Ő is szokott néha mesélni nekem, hogy más férfiak miket mesélnek neki vagy olyanokról is beszél, akik heteronak mondják magukat, mégis lelkesen próbálkoztak nála. (Ez már mondjuk a társkeresőket érinti.)

2018. nov. 30. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!