Velem van a gond?

Figyelt kérdés

Eladományoztam pár számomra felesleges holmit.

Adtam egy többgyermekes szegény családnak sok pelenkát, miután fiunk szobatiszta lett és ránk maradt. Az övéké leukémiás. Kerestem volna 2000 Ft-ot?

Aztán adtam sok plüsst és babát a gyermekkönyvtárnak, amikkel a saját termemben senki sem játszott 3 hónap alatt és senki sem akarta megvenni sem egyiket sem, fiamnak sem kellett sem semelyik rokon gyereknek....

Erre már igencsak összevonták a szemüket, minek adom oda. A könyvtárban meg nagyon örültek!! Azt mondták, ott a gyerekek játszanak plüssökkel.

Évek óta használaton kívüli plédeket (kettőt) adtam a kutyamenhelynek és vettem mellé 4000 Ft-ért olcsó eledelt, ezen férjem már totál kiakadt. Tudjátok, mi az? Az állomány harmadának egy reggelije... Talán. De lehet hogy annyinak se jut.

Ígértem nekik régi lábast is, de anélkül érkeztem, mert ugye úristen, pedig minek tartogassak szar lábast, ha nem tudom használni az indukcióson? Már a gáztűzhelyen is utáltam főzni velük... Most meg ott foglalja továbbra is a helyet a szekrényben...

Azt már el sem mondtam férjemnek, hogy a több mint 10 éves kabátomat kiakasztottam ingyen elvitelre a kabát programban.

Anno sokért vettem, miután olyan drága volt, annyit mormoltam "ezt évekig fogom hordani", hát megtettem, vagy 10 évig hordtam, a végén már azt mondta férjem, unalmas és szakadt kinézetű.... második vagy harmadik tele elő sem vettem. Ugyanmár, kinek kéne megvételre? Soha semmilyen cuccomat nem tudom eladni. Jó kabát, remélem, valaki már abban melegedett az éjjel.

Tavaly kidobtam egy csomó ruhát a hozzáállásuk miatt, őszintén bánom, hogy az végül a szeméttelepen landolt.

És most én vagyok a hülye.

Szüleim tudnak talán a plüssökről és az eledelről, erre nem is reagáltak semmit, csak hogy visszaadhatom anyámnak a szekrényét, mielőtt valakinek csak úgy odaadom.

Nem, nem adnám oda a szekrényét, amiről nem is tudtam, hogy ezekszerint csak kölcsönbe kaptam....

De meghirdettem eladásra pár felesleges holmit - díszpárnákat, pokrócokat, amiket gardróbban dugdosok, de most azt se hirdessem eladásra sem... Miközben az én gardróbom utazótáskákkal meg ilyenekkel van tele ruha helyett, mert az én részemen van tárolva a felhalmozott felesleges cucc.

Nem értem ezt a felesleges gyűjtögetést!

Az meg, hogy költöttem 4000-et... 1800-at mondtam, az is totál kiverte a biztosítékot. A pokrócokat végül nem mondtam el, szégyen hogy hazudnom kell itthon, hogy "biztos elkallódott".

Mondtam is neki, hogy a karma visszaszáll. Nem mintha ilyen spirituális lélek lennék, sőt... De amilyen gonoszkodást levágott 1800 Ft kutyakaján. Teljesem meglepődtem. Mondom neki dolgozom annyit, hogy ennyit költhessek oda, ahova én gondolom. A jövőben titokban jótékonykodok, mert a végén még elmegyógyban végzem a sok "normális" között.

2018. nov. 30. 04:17
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja és mi nem vagyunk szegények! Gazdagok sem, de szerintem nem élünk rosszul...
2018. nov. 30. 04:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Te egy gyöngyszem vagy a sok hülye között.

Kérlek hogy ne hagyj fel vele, te egyike vagy annak a nagyon kevés embernek aki igenis jó irányba változtatja a világunkat, de mivel mi vagyunk a kisebbség ezért elég sok hülye van körülöttünk aki szerint mi vagyunk retardáltak.

Ha tényleg keresel eleget ahhoz hogy megengedd magadnak hogy másokat segitesz anélkül hogy ez a szeretteid kárára menjem akkor teljes mértékben jogodban áll és nincs szükséged senki véleményére vagy engedélyére.

Ezt a gyűjtögetést meg én se értem, minek őrizgetni néhány sz.art ami tényleg senkinek nem kell, csak a kukában landolna nem jobb akkor odaadni valakinek akine tényleg szüksége van rá?

Nagyon sok a hülye primitiv ember, sajnálom hogy ilyenek vesznek téged körül, de maradj erős, hidd el nem veled van a baj.

2018. nov. 30. 06:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanezt csináltam és ugyanez volt a hozzáállás itthon.

Gyógyszert küldtem az Illatos úti menhelynek 10e ft értékben, plédeket vittem egy vidéki menhelyre, segítettem az állatokat ellátni a kánikulában, sokszor odamentem egy időben segíteni. Vettem egy csomagtartónyi állateledelt, most is etetek több macskát is a környéken. Egy időben kóbor állatokat segítettem befogni az önkormányzat egy dolgozójával, hogy ne fagyoskodjanak télen az utcán.

Kaptam én is hideget meleget de nem érdekel. Felnőtt ember vagyok, van munkám, a fizetésemből azt költök amit akarok, ehhez senkinek semmi köze. Szabadidőmben is oda megyek ahova akarok.

Nem értem ha valaki házas, miért hiszi azt a másik fél (általában a ffi), hogy majd ő leszabályoz mindent maga körül. Én tojnék a fejére, csináld amit akarsz ő meg mérgelődjön, vagy ne mérgelődjön..kit érdekel. Nem a parancsnokod hanem a társad. Mit szól bele, hogy mit csinálsz a cuccaiddal meg a pénzeddel?

2018. nov. 30. 07:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Dícséretes az amit teszel.Ne hagyd hogy bárki lehúzzon.
2018. nov. 30. 08:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

" Nem mintha ilyen spirituális lélek lennék, sőt.."

Pedig nagyon jó lelkű vagy hidd el, és ne hagyd hogy bárki megrontsa azt.

Itt a férjed a hülye, vele van a gond, nem veled!

2018. nov. 30. 08:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem az ismerőseid viselkedését. Ezek tényleg annyira kicsi ajándékok, ill. azt adtad, ami nektek már nem kellett.

A szekrénynél, ha sorra kerülne, kérdezd először anyádat, más dolog nincs.

2018. nov. 30. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!