A lenyilazott misszionárius esetének miért nincs jogi következménye?
Erre az esetre gondolok: [link]
Oké, értem én, hogy ők egy világtól elzárt, őskorban ragadt törzs némi autonómiával, de basszus, emberölésről van szó! A terület hivatalosan India része, tehát ez esetben a megfelelő jogi eljárást az az elkövetőkkel szemben az indiai hatóságoknak már régen meg kellett volna kezdenie! Ez komolyan nem böki senki csőrét rajtam kívül? Jesszusom...
Vagy akkor, ha holnap a szomszéd pistajóska is elvonul a Mátrába, és kijelenti, hogy márpedig ő tojik a hatályos magyar jogszabályokra, mert egy X ezer évvel ezelőtti kultúra törvényei szerint él, és aki a közelébe megy, azt leszúrja, az is rendben lesz?
Ez nem normális, emberek!
Keresztényként mondom, hogy hülye volt a csávó.
Itt azt írja, hogy el kell mennie oda, mert a törzs tagjainak üdvössége múlik rajta. Szóval szerinte eddig a törzs összes, már elhunyt tagja elkárhozott, csak mert még soha nem hallottak Jézusról?? Ez milyen torz istenkép már?
Szép dolog az evangelizáció, nagyon tisztelem a misszionáriusokat, de ez a srác pontosan tudta, hogy értelmetlen, és lehetetlen az, amit csinál. Gyakorlatilag a halálának semmi értelme nem volt, nem tudta eljuttatni az üzenetet, mégcsak vértanúságnak sem lehet nevezni az esetet, hiszen a törzslakóknak fogalma sem volt, mit akar a fiú, csak egy betolakodót láttak benne, nem a hitéért ölték meg.
Mindegy is, azért sajnálom, nyugodjon békében.
A barom, miért nem a muszlimokat próbálta áttéríteni a keresztény vallásra?
Biztos nem volt ép elméjű a csávó, és azok a felelősek akik engedték neki, hogy odamenjen.
Ha a 10. válaszoló által belinkelt cikk igaz (és miért ne lenne az, máshol is olvashatunk róla), akkor ez a férfi tudatosan kereste a halált, vagyis majdnem öngyilkos lett.
Ezt pedig az általa hirdetett vallás szigorúan tiltja, mert nem meríti ki a mártír fogalmát.
Akkor most mi legyen a véleményünk erről nekünk?
17
Isten azt hitte? LOL Tehát nem mindentudó? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!