Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az általánosító emberek buták?

Az általánosító emberek buták?

Figyelt kérdés
Keresztapám borzaszót mennyire hülye néha . Egyszerű gyártószalagi munkás , de nagyon antiszociális . Múltkor a TV ben adták hogy kínában páran halálra éheztettek egy tigrist . Azóta azt hajtja : k*csög r*hadt kínaiak . Máskor egy román rendszámú kocsiból mutogattak neki , azóta : szrházi mcskos románok . Egy német vendégmunkás egyszer kinevette mikor elesett , azóta átkozza a németeket meg németországot . Volt , hogy egy afrikai csóka az áruházban véletlen nekiment , azóta r*hadt m*cskos niggerezik mindent afrikait .
2010. jún. 26. 15:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Igen, de ha megyek az utcán összehasonlíthatatlanul nagyobb az esélye, hogy a szembejövő cigány veszélyes rád, mint az, hogy nem. Mint mondtam én meg rendessel nem találkoztam. Hallottam már róluk, de hallottam sok mindent. Ezzel szemben például olyan emberrel, akiről tudtam, hogy zsidó, még csak arrogáns és nagyképűvel találkoztam, törökkel pedig csak közvetlen és jó kedélyűvel, némettel is csak barátságossal, és négerrel is csak rendessel.
2010. jún. 26. 16:05
 12/13 anonim ***** válasza:
Amit te mondasz, az tenyleg nagyfoku butasagra utal. Az altalanositasbol eloitelet alakul ki, az eloiteletbol pedig gyulolet. Ez mind helytelen. Valoban lehet egyes nepekre kisebb-nagyobb altalanositasokat tenni, amiket sztereotipianak hivnak, de ez nem ugyanaz, mint az eloitelet es soha nem ilyenek alapjan kellene itelnunk. Szoval a keresztapadnak konnyebb masra kenni a hibakat, nem kell gondolkodnia addig sem...
2010. jún. 26. 20:56
 13/13 anonim ***** válasza:

Az általánosítás a gondolkodás egyik alapművelete. Az ellentétes művelet (a különbségtétel) egy másik fontos alapművelet. (Ugyanúgy, ahogy az intelligenciának fontos eleme az összefüggések felállítása, de a nem összetartozó dolgok szétválasztása is.)

Aki folyton csak általánosít, az az egyik alapműveletet használja, a másikat meg nem, ami végső soron ostobaság. A fordított eset is elképzelhető, amikor valaki képtelen általánosítani.

2010. jún. 26. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!