Az általánosító emberek buták?
Ember, a te kérdésed is általánosítás:P
Egyébként minden ember általánosít, ez az agyműködésből fakad, mivel az agy bekategórizálja a dolgokat, ha akarod, ha nem, méghozzá egyszerű okból: feladata megjósolni, hogy a környezetében lévő dolgok hogyan fognak viselkedni, és ellene hogyan lehet védekezni. Ez pedig törvényszerűen előítéletek és általánosítások gyártását eredményezi, hiszen pl a szembejövő embert nem ismerjük, csak külsőségek és eddigi tapsztalataink alapján tudjuk megítélni.
Szerintem,igen buták az általánosító emberek.
Meg is indokolom,hogy miért...Ugye általában ma divat utálni a cigányokat és általánosítani.És nem mondom,hogy általánosságban nem igaz,de amikor a cigányokról beszélünk,akkor az mindenkit jelent.És nem minden cigány lop,csal,verekszik!
Sajnos,csomó magyar is van,aki ezt csinálja,még se általánosítasz úgy,hogy köcsög magyarok,nem?
Szerintem ez attól függ, hogy mekkora minta alapján általánosít.
A keresztapád nem épp intelligens, ha egyes emberek alapján eldönti, hogy hogyan viszonyuljon az egész néphez.
Viszont a cigányokra vonatkozó általánosítás nem ilyen. Én például rendes cigánnyal még nem találkoztam, pedig itt Borsodban azért akad cigány bőven. Ez alapján ha azt mondom, hogy a cigányok közveszélyes bűnözők, az nem durva általánosítás, mert lehet, hogy ezerből hat-hét tényleg rendes, de ez általánosságban akkor sem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!