Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Fiúk és lányok! Hogyan lehetek...

Fiúk és lányok! Hogyan lehetek közkedvelt és "menő"?

Figyelt kérdés
Hogyan érhetném el ezeket(fenti kérdésemben írtam)?Szeptembertől gimnáziumba fogok járni és ált. iskolában mindenki a szimpla okos és átlagcsajnak tartott,pedig nem vagyok ronda és meg van a saját stílusom is(mármint belsőleg).Mit csináljak(külső és belő tulajdonságokat is írjatok)?Előre is köszi!15/L
2010. jún. 23. 18:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%

Észrevettétek,hogy pont az nem lesz soha "menő" aki ennyire az akar lenni? Az ilyeneken látszik,hogy erőltetett. Aki pedig magasról sz@rja le,hogy mit gondolnak róla mások, azoknak hűvössége mások számára vonzóvá válik. 9.-ben volt egy srác aki viszonylag helyes volt,de ez semmi nem volt ahhoz képest,ahogy viselkedett. Mindenkit lefikázott akiről úgy gondolta,hogy megérdemli. Olyan szókimondó volt és annyira okos,hogy akire jó szót mondott annak csupán ennyitől jó napja lett. Minden srác vele akart spanba lenni és egy több csaj is belezúgott. Kár,hogy 1 év múlva másik suliba ment.

L/16

2010. jún. 25. 15:44
 12/17 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat,de még nyugodtan írhattok,ha van ötletetek.
2010. jún. 25. 15:53
 13/17 anonim ***** válasza:
De nem jobb, ha okosnak tartanak, mint ha menőnek? Melyik a maradandóbb?
2010. jún. 25. 17:10
 14/17 anonim ***** válasza:

Én értelek... Középiskolában én is "menő" akartam lenni, meg közkedvelt, és szenvedtem attól, hogy a csóróságom visszatart, meg az, hogy a divat-ideálhoz képest volt rajtam pár kiló "felesleg" Így önbizalmam se volt sok, pedig menő és közkedvelt az lesz, akinek hatalmas önbizalma van, könnyen megszólal, mindig tudja, mit kell mondani - és persze,mivel "menő" közegben ezek az értékek, így ezek adnak önbizalmat, nem árt, ha pénze van, meg jól öltözött.

Nézd meg a közeget, hogy hol akarsz menő lenni, hol, mi az érték. És én azt mondom, inkább arra törekedj, hogy tiszteljenek mint hogy körülrajongjanak. Akit körülrajongnak azt a háta mögött simán leszólják. LÁttam hogy megy ez! Akit viszont tisztelnek, azt akkor is tisztelik, ha nincs ott.

Jó tanuló voltam,és visszanézve a képeimet, rosszul se néztem ki. Mégis kisebbségi érzésem volt.

Rockerek, majd goth-ok között változott meg mindez, olyan közegekben, ahol nem számít, ha csóró vagy, az emberek nem foglalkoznak a márkákkal, a divattal, nem díjazzák, ha valaki össze-vissza kefél, nem az a menő, stb. stb.

Meg hadd meséljek még valamit, voltak az osztályomban a "szerény" emberek, akiket akkor kicsit lenéztem, mert úgy gondoltam, "nem élnek" - utolsó években jöttem rá (de még időben!), hogy rosszul gondolkoztam róluk, mert emberileg ezerszer többet érnek, mint az egész "menő" bagázs együttvéve. És még ha ők nem is voltak olyan bulizósak stb.mint én, elfogadtak,és én is őket.

A 10 éves osztálytalálkozót inkább velük töltöttem. 3 akkoriban a többiek által lúzernek tartott sráccal, egyikük kövér volt (ma lefogyott és jó állása van), másikukat a stébersége miatt nézték ki (ma baromi jól kereső kutatóorvos), harmadikat az általános különcsége miatt (ma jogász, boldog házas, és k.rva jófej ember, az előző kettőhöz hasonlóan) illetve két lánnyal, egyikük a mély vallásossága miatt számított a lenézett kategóriába (kevesebb jobb lelkű és kiegyensúlyozottabb embert ismerek nála!) másik szintén szerény volt (az is maradt, és jó ember, jó állással)

A nagymenők egyáltalán nem vitték előbbre se tanulmányi, karrieri, se magánéleti téren. Nem mondom, hogy egyiknek sincs e téren szerencséje, de nagyon változó. És HITELESEBB,kiegyensúlyozottabb emberek nem ők lettek. Nem ők voltak azok, akik 3 pohár bor után is ugyanúgy beszéltek az életükről.

Szóval ezek fényében gondolkodj a menőségről szerintem.

29/N

2010. jún. 25. 22:40
 15/17 A kérdező kommentje:
köszönöm utolsó válaszoló!
2010. jún. 27. 15:11
 16/17 anonim válasza:
Szerintem csak a szívedre hallgass!! Foglalkozz a tanulással, de azért ha "menő" akarsz lenni csak az a tippem: szerezz olyan barátokat akik SZERINTED cool- ok!! :)
2011. aug. 22. 10:43
 17/17 anonim válasza:
Igen tipikus kerdesek hat kedves kislany mert szamomra az vagy ne akarj menö lenni elöbb nöjj fel a feladatra.Ami anyit jelent,hogy tanulj tanulj es tanulj.Egy biztos;Penz,auto siker,ezek mind mulando dolgok ne ettöl legy menö.Evvel elmondtam mindent.
2017. ápr. 6. 00:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!