Valaki Erdélyből tudna segiteni?
Román háziolvasmányok tartalmának részletes elmagyarázásában kellene.Nem tudok románul , és nagyon fontos lenne a következő könyvek közül bármelyik:
La tiganci
Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi
Enigma Otiliei
Morometii
Ion
Elore is koszonom !!!
La tiganci - egy tanár elmegy egy bordélyba, ahol aztán mindenféle gyanús dolog történik vele
Ultima noapte - egy kocka nyafog párszáz oldalt, aztán besorozzák katonának, és a háborúban lelövik
Enigma Otiliei - valami unalmas ponyva
Morometii - primitív kommunisták baromkodnak
Ion - primitív parasztok baromkodnak
Amúgy hogy fogsz pl. érettségizni, vagy bárhol is boldogulni, ha nem tudsz románul???
Én is magyar közösségben nőttem fel (Marosvásárhelyen, mikor még nem volt ilyen rettenetesen eloláhosodva), mégis megtanultam annyit, hogy átmenjek a vizsgákon, felvételin, érettségin...
A La tigance-t ajánlom elolvasni, mert az csak egy rövid novella, a többiek 500-1000 oldalas regények.
Magyarul is megjelent (Cigánylányok), talán neten vagy könyvtárban meg tudod kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!