Tudnatok segiteni ebben a matek feladatban?
Igaza volt Tóni bácsinak.
Számoljunk:
Ha a kamat 6 hétre 900 Ft, az heti 150 Ft-ot jelent, azaz 1 évre (52 hét) 7.800 Ft-ot. (Ez már láthatóan több, mint a 12.000 fele.)
7.800 : 12.000 = 0,65
Azaz 65%-os évi kamatnak felel meg.
(Csak a tőkére, tehát nem kamatos kamattal számolva.)
Isten ments, én nem. :D
Csak még a reklámjai is irritálnak, meg látom, ahogy a házunkhoz (14 lakásos panel) minden héten jön a repo-man és végigcsönget vagy 5 lakást.....elkeserítő.
Az.
Pár évvel ezelőtt találkoztam egy volt providentes üzletkötővel (vagy hogy hívják őket). Azt mondta, hogy akik egyszer felvesznek kölcsönt a cégtől, és a törlesztéseket egy újabb kölcsönből próbálják fedezni, amikor amúgy már nem tudnák, azok soha nem bírják abbahagyni; ördögi kör.
A Cofidis ugyanez tökbe'.
Az uzsorásoktól felvett kölcsön szintén. (Tóni bácsi még elég olcsón megúszta... :D)
Én nem értem, hogy az emberek miért nem járnak utána alaposan a feltételeknek. Bár de, sajnos értem többnyire. (Volt egyszer egy amúgy elég normális hölgy az ismeretségi körömben; úgy magyaráztam el neki, hogy a Providencia és a Provident nem ugyanaz. Szóval talán ezért...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!