Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A mai világban mi az ami egy...

A mai világban mi az ami egy embernél a legfőbb erény, érték?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra,hogy mennyire okos,mennyi pénze van,milyen befolyása,kapcsolatai vannak,milyen munkája van,és még sorolhatnám... Mi számit a mai világban erénynek,kérdezem tök naivan?:D
2010. jún. 21. 22:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Az, amit te annak tartasz, legyen elég. Nem hinném, hogy itt most mindenki ugyanazt mondaná. Valakinél a pénz motivál legjobban, másnak a becsület, őszinteség, etc.
2010. jún. 21. 22:35
 2/15 A kérdező kommentje:
Amit én annak tartok? Hát akkor ott nem a pénz szerepelne az első helyen az tuti,mert a mai világban minden csak a külsőségről és pénzről szól,és ez nekem kicsit már sok(k):/
2010. jún. 21. 22:37
 3/15 A kérdező kommentje:
De nagyon érdeklne,hogy ki mit tart fontosnak egy embernél a mai világban?Kiváncsi vagyok ,hogy mi szerepelne túlnyomórészt a válaszokban...
2010. jún. 21. 22:41
 4/15 anonim ***** válasza:
Nálam az őszinteség, egyenesség, szókimondás, és a segítőkészség. Ennél több nekem nem kell! A többi csak külsőség, és magamutogatás.
2010. jún. 21. 22:43
 5/15 anonim ***** válasza:

1. vagyok: Nálam az őszinteség, tisztelet(!): tiszteletben tartani a másik döntéseit, akaratát, véleményét, életét.

Am igazad van, sajnos kapitalizmusban élünk, minden a pénz körül forog.

2010. jún. 21. 22:46
 6/15 A kérdező kommentje:

"Nálam az őszinteség, egyenesség, szókimondás, és a segítőkészség"

Ezeket respektálom én is,csak sajnos ez az ami kiveszett a legtöbb emberből:(

2010. jún. 21. 22:48
 7/15 A kérdező kommentje:

"Am igazad van, sajnos kapitalizmusban élünk, minden a pénz körül forog."

De nem csak nálunk,hanem az egész világban...

2010. jún. 21. 22:50
 8/15 anonim ***** válasza:
Hát épp ezért ÉRTÉK! :) Mert kiveszett a legtöbb emberből. Mindig az az értékes, amiből kevés van.
2010. jún. 21. 23:01
 9/15 A kérdező kommentje:
Mennyire igaz!!Akkor a világ rosszul müködik,ezt a konzekvenciát vonom le...
2010. jún. 21. 23:08
 10/15 anonim ***** válasza:
Igen, ma már nem számít az erkölcs, a becsület, a tisztességes munka, az ész, a műveltség, a barátok, és még sorolhatnám. Ma csak a pénz az érték; a barátság lefokozódott üzlettársi kapcsolatra, a szerelem a szexre alapul. Azt értékelik a leginkább, aki másokat legázolva is előretör.
2010. jún. 22. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!