Voltatok már így, elégettem magam?
Régebben komolyan vettem mindent. Sokat olvastam politikai irányzatról, történelemről, sorakt olvastam szép és mindenféle irodalmat. Eszméket vizsgálgattam, a világot, istent. Minden érdekelt főként az irodalom.
De egy idő óta olyan könnyűnek érzek mindent. (A magánéletemben is.) Hogy szemfényvesztés minden, a politika, a jog, a művészet, a filozófia, a történelem meg végképp. Valahogy megkoptak, el illant a varázsuk vagy a lelkesedésem. Most már csak egyedüli értékelhető munkának szellemi téren a fizikát és a technikai dolgokat tartom meg a fizikai munkát.
Szerintetek végleg kiégtem? Ez átmeneti? (A szerelmet se látom már valami varázslatnak csak amolyan langymeleg barátságnak férfi és nő közt.) Valahogy megkopott az egész életszemléletem.
Meg ahogy észrevettem a korszellem is ilyen enervált és cinikus.
Van ebből kiút? Más is érez hasonlót?
Remélhetőleg nem égetted el magad, mert akkor nem tudnál itt írni, hanem halott lennél.
Hány éves vagy?
Ne szó szerint értsd, hanem hogy felhasználtam az összes lelki tartalékom.
20 fölött jóval
Nyilván eljutottál oda, hogy az eddigi felszínes tudásod és életed már nem elégít ki, valami mélyebbet keresel.
De dolgozni meg lusta vagy hozzá, ezért azt várod, hogy magától oldódjon meg.
Nem, csak kissé túlterhelted az agyad. Természetes önvédelmi reakció, egészséges emberre utal.
Kissé túllihegted a dolgokat, ahogy most túlnagyítod a fizikai munka, a fizika (vagy amit akarsz) szerepét.
Nem szabad a dolgoknak ilyen mértékű jelentőséget tulajdonítani, mindnek van helye, hiszen azért találták ki őket. A szerepek nyilván nem egyforma fontosságúak, de hogy fölöslegesek lennének az erős túlzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!