Mennyire van szokásban a "kapuban beszélgetés", ti voltatok hasonló helyzetben?
Figyelt kérdés
huszas éveimben járok vidéki kisvárosban, van olyan utcabelim néhány évvel idősebb akivel több mint 10 éve ismerjük egymást, én utca közepén lakom, ő a végén, és szokása így 2-3 hetente lejönni ha erre jár csak hogy miújság velem, és akkor kimegyek a kapuba fogadni és ott beszélgetünk. invitáltam már be, volt hogy elfogadta de inkább nem, és bármilyen témát ott szeret utcafronton megvitatni, sokszor fél óráig legalább elnyúló beszélgetésekben2018. jún. 14. 20:33
1/5 A kérdező kommentje:
elfelejtettem beleírni hogy kertvárosi család házas környezetről van szó nyilvánvalóan
2018. jún. 14. 20:34
2/5 anonim válasza:
Pesten külső kerületi kertvársoban az utcaszakaszunk (2 utca közti) kb. 10 házában lakóknak köszönünk. Az egy-két házzal arrébb lakókkal általában váltunk pár szót, ha pl. ház elött kertészkedünk.
3/5 anonim válasza:
Kilélezámú településen, illetve az ország Keleti, É-Keleti térségében még gyakori ez a fajta beszélgetés.
4/5 A kérdező kommentje:
észak-keleten élek, de nem sok hasonlót látok :)
2018. jún. 14. 21:31
5/5 anonim válasza:
Úgy képzelem el, hogy régebben ilyesmi gyakoribb volt. Mostanában valahogy nem lehet szinteket tartani a kapcsolatokban, pedig mennyivel jobb lenne. A szomszéd, ha kedves és szimpatikus, akkor sem potenciális jóbarát, és jól is van ez így. Nem kell átjárni egymáshoz, nem kell megosztani a családi életünket vele, nem kell meghívni a gyerekét vagy az unokáját a szülinapi partira, nem kell traktálni egymást a magánéletünkkel, mert neki is van, és pont olyan mint a mienk. Lehet viszont jó viszonyban lenni, kedvesnek, udvariasnak, köszönteni egymást mint jó ismerősök, kicsit negállni (fél óra az kicsit) beszélgetni, akár még segíteni is egymásnak ezen a szinten maradva (bevinni a nehéz szatyrot, levágni a füvet az utcafronton, vinni egy marék cseresznyét) annyira hiányzik ez mostanában mindenhonnan. És tudom, hogy voltak padok a ház előtt, szerintem semmi nem tesz olyan biztonságossá egy környéket mint a ház előtt ücsörgő nénik és bácsik. Ismerek egy csomó embert a környéken, szívesen beszélgetek velük, nagyon kedvesek, néha fontosabb témákat is érintünk a világ dolgairól, örülök mikor találkozunk, de nem akarom, hogy beüljenek a konyhámba, nem akarok belemélyedni az életükbe, nem szeretném megosztani velük az enyémet. Ettől ezek még fontos és azon a szinten szoros kapcsolatok számomra. Ha behívnának egy kávéra, tudom hogy nekem is be kellene hívnom őket majd, és semmi kedvem az egészhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!