Ideges ingerült válaszreakciókért fusztrált helyzetekben mostanában megfigyeltem magamon hogy csapkodok, falakat döngetek. Hogy lehetne ezt kontrollálni?
A felnövést javasolnám. Tudom, hogy nem kevés energiabefektetéssel járó folyamat, de vannak egyéb, szintén hasznos mellékhatásai is.
A kutya ott van elásva, hogy:
1. ellenvélemények mindig lesznek,
2. nem lehet mindenkit úgynevezett jobb belátásra bírni (hidd el, a szüleidnek az a jobb belátás, amit épp hangoztatnak, és szerintük pont a te szádból hallatszanak csacskaságok),
3. a vélemény olyan, mint a s.gglyuk. Mindenkinek van, de engem másé nem nagyon érdekel.
Abba a hibába estél, hogy bárki, bármilyen jellegű szavait magadra nézve kötelezőnek érzed. És fordítva: miért kell, hogy a te meglátásaiddal mindenki egyet érsen? Miért okoz az ellenvélemény belső konfliktust számodra? És miért vagy képtelen kezelni ezeket a rosszul értelmezett konfliktusokat? Tudod, mindig annak van joga dönteni, aki a következményeket viseli.
Az autonómiát javaslom. Tanulható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!