Volt már, hogy a barátod/férjed előtted verekedett? Miért? Elvárod bizonyos helyzetekben?
Fantáziálni én is tudok, remélem ezzel mindent el is mondtam.
Én például még sosem verekedtem mióta van barátnőm(előtte sem), talán 2x volt olyan helyzet amikor talán ütnöm kellett volna.
De ha mondjuk a másik üt előbb akkor ne üssön vissza?
Vagy pl ahogy a 3-as írta a babakocsis esetnél, ha a másiknak áll feljebb,holott ő a hibás akkor azért szerintem nem illem meg ész kérdése,hogy hogy oldjuk meg.
De ha mondjuk a másik üt előbb akkor ne üssön vissza?
De!
Ha a másik üt,akkor védje meg magát!
De szerintem ezt egy kisgyerek is tudja.....
Érdekes módon bizonyos embertípusok olyan helyzetbe eleve nem kerülnek, hogy vissza kelljen ütni. Mert a konfliktust előbb észlelik és idejében kihátrálnak belőle, vagy verbálisan elintézik.
Olyan férjnek nem örülnék, akinek annyira nincs helyzetfelismerő képessége, hogy eljut a "visszaütök" fázisig.
Az enyém még nem verekedett. Elvárni akkor várnám el, ha vki az én, vagy a jövőben a gyerekem fizikai épségét veszélyeztetné, és nem ítélném el nyilván akkor sem, ha magát védené meg. De holmi kis beszólások miatt ne üssön.
Egyébként a párom az a típus, aki ütne, ha szükség van rá. Sőt... ugyan azért tudja kontrollálni magát, de néha vannak dühkezelési problémái - nem velem kapcsolatban, hanem akkor, ha beszólnak neki vagy vki keresztbe tesz neki. Látom rajta ilyenkor a düht. De szerencsére azért tud magának megálljt parancsolni.
Nekem eddig még egyetlen barátom sem verekedett (soha, a kisiskolás kor - 10 év - után), a ferjem sem.
Ha verekedne (vagy bármelyik is megtette volna), az OK lenne az azonnali szakításra, mert egy agresszív emberrel nem akarok semmiféle kapcsolatot.
Még a verekedös anyukát is primitivnek tartom, jogosan fel lehetett volna jelenti garázdaságért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!