Magyarországon léteznek magyar többségű gettók illetve gettószerű falvak?
Sokat lehet hallani roma többségű városrészekről illetve falvakról amelyekre jellemző a magas szegénységi és bűnözési ráta illetve úgy általában a deklasszáltság ...
Viszont szinte egyáltalán nem lehet hallani olyan gettókról vagy gettószerű falvakról ahol a magyarok alkotják a többséget .
Ez azért van mert egész egyszerűen nem léteznek ? Vagy csak nem szerepelnek a sajtóban és/vagy a közbeszédben ?
Nem tudok ilyenről.
Általában a magyar lakta településeken európai átlag fölött van a közbiztonság.
2-es válaszoló ...
Ezt én is észre vettem és számomra eléggé érdeskes . Ugye én körülbelül 2 évig éltem egy vidéki belgiumi lakókocsi parkban ahol föltétlenül rosszabb volt a közbiztonság mint bármelyik általam ismert magyaországi településen ...
És annak a lakókocsi parknak a lakossaga szinte kizárólag etnikailag flamand emberekből állt ...
Szóval az számomra furcsa hogy Magyarországon , a rosszabb gazdasági helyzet ellenére , nem igazán létezik egy deklasszált " őslakos " réteg miközben egyes Nyugat Európai országokban aránylag jelentős társadalmi csoportot képez .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!