Ma Magyarországon mennyire van jelen a rasszizmus és a cigány elleneség?
Természetesen a Magyarok körébe...... Mit gondoltok javult a helyzet a(z) 5-10 évvel ezelőttihez képest, vagy rosszabodott?
Általában a fiatalok körébe van jelen, vagy az idősek körébe a rasszizmus? Az ilyen rasszista gyűlöletkeltő és kitalált story-kat hogy engem 1x kiraboltak stb. Meg azt hogy nem sikerült integrálni meg ilyeneket ne írjon senki, mert nem érdekel, van elég böven a neten. A kérdésre válaszoljatok amit feltettem, ha van valami statisztika %-ban azt is elfogadom. A kérdést kiváncsiságból írtam ki, nem gyűlöletkeltés céljából..
Teljesen megszűnt létezni, nekem tegnap egy egész cigány család segített önzetlenül bevásárolni, segítettek cipekedni, aztán pár napja láttam a buszon, hogy egy kis roma srác átadja illedelmesen a helyét egy idősebb néninek és segített a csomagját is levenni a buszról.
Aztán egy ismerősömnek egy roma lány segített megírni az emelt szintű matek dolgozatot, megint csak egy másik roma srác segített kifesteni a társasházat önzetlenül, semmi pénzt nem kért, így járulva hozzá a közösség munkájához.
Hetekkel ezelőtt Borsod megye egy kis településén jártam és örömmel láttam, hogy milyen szépen tenyésztik a sertést, gondozzák a hátsó kertet, takarítják be a kertből a zöldségeket és kínálják meg belőle a szomszédokat. Aztán felébredtem az álmomból. :(
Utolsó: Ez nagyon szép volt, én is ezt tapasztalom hogy napiszinten megyek egy cigány lakta helyen, és idegen vagyok számukra és köszönnek. Soha nem ért hátrány. Előbb segítenek ők, mint a magyar emberek. Ha valakinek van még ilyen élménye, az ne tartsa magába. ;) A negatív beszólógatások nem érdekelnek.
36N
Ennyi.
Mi egy full magyarok lakta településen laktunk, de el kellett költözni, mert amit műveltek, mint az állatok.
Jól jártunk, mert drágán vették meg, aztán a romák közé költöztünk fillérekért.
Segítettek felújítani házat, volt közöttük rengeteg mérnök, szakember.
Sose voltunk ilyen boldogok, mint amióta itt élünk.
Ez a szeretet, béke ami körbevesz leírhatatlan.
Ez vicces, negatív kritika nem érdekel, csak az aki áldja és szereti a cigányokat. És természetesen azokat a történeteket, amiket írnak az emberek kamunak titulálsz, hát ez hatalmas. :D Ha gondolod leírhatok olyan késeléseket, gyilkosságokat, amiket saját szememmel láttam, de még egy-két újságban is megjelentek, csak hogy ne tudd azt mondani hogy kamuk.
Kérdésre válaszolva szerintem a cigányok elleni rasszizmus és a gyűlölet erősödött, de a félelemmel egyhuzamban. Az idősebbek általában félnek tőlük, a fiataloknál nagyon megoszlik ez. Természetesen okkal.
Miért csak azt a véleményt fogadod el, ami egyetért veled?
Örülni kell neki, hogy az utcán köszönnek és segítenek neked? Engem meg a saját utcámban akartak nem egyszer megverni, mert nem adtam nekik egy szál cigit, vagy mert rossz szemmel néztem ahogy nyomatták a fos cigányzenéjüket a 2000 Ft-os hangszórójukból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!