Miért van az, hogy a cigányok nagyrésze barna bőrű, de mégis vannak fehérebb bőrűek? Lent bőv.
Én fehér bőrű vagyok, és cigány. A családom is, mindannyian fehérek vagyunk, és emiatt (is) annyira nem látszik rajtunk, sőt, egyáltalán nem. Meg a viselkedésünkön sem.
Igen, a rokonok körében vannak barna bőrűek, de ez mitől függ? Ez most arról jutott eszembe, hogy valaki kommentelt egy olyat valaki képe alá, hogy “ő tuti nem cigány, nézzétek meg milyen fehér, maximum becigányosodott magyar”. Holott az illető valóban cigány volt! Nem értem igazából, én pl kimegyek a napra és virítok olyan fehér vagyok.
Ez a kérdés nem rasszizmus, mivel cigàny vagyok, és nem is provokatív, csupán egy egyszerű kérdés! Normális válaszokat szeretnék erre kapni! 🙏🏼
A barátnőm szintén cigány, de szinte teljesen fehér bőrű. Látszik rajta így is, a szeme körül (imádom), és a mellbimója is sötétebb színű. Anyai ágról teljesen cigány, egyetlen fehér felmenője az apai nagyapja. Testvérei is mind barnábbak nála. Arcát, haját, testalkatát örökölte a szüleinek, de valahogy a bőrszínét nem.
A nagymamája (minden negatív felhangot félretéve) olyan, mint egy középkori vajákosasszony. barna bőr, színes kendők, lehet varázsolni is tud vagy beszél az állatokkal :D
Teljesen normális családja van, nagyszülők kicsit hagyománytartók, de számomra inkább érdekesek, minthogy zavarna a dolog. Örülök, h sikerült őket megismernem.
A köszörűs, kerèkgyártó, teknővájó közè akkor vedd be kèrlek az èpítèszmèrnök hallgatót is, mint hagyományos mestersèget. Èn magam a villamosmèrnök fajtájú magyarok közé tartozom.
/12:59 voltam/
Borzasztó néhány ember milyen szűklátókörrel rendelkezik! :D
Annyi ismerősöm van, aki cigány és meg nem mondanád róla mert szőke, kék szemű és a beszédén sem hallatszik! Nem is értem, miért gondolja azt az emberek többsége, hogy ha valaki cigány akkor 100% barna és nem tud beszélni, valamint retkes és tudatlan, tanulatlan. 😀
Nem azt mondom, hogy legalább 70%-unk nem ilyen, hanem azt, hogy körül kell nézni és nem ítélkezni azonnal, mert bizony vagyunk mi még, akik normálisak. A sulimban pl az osztály fele cigány, barna bőrű és hihetetlen de ők azok akik a legjobban figyelnek órán, látni rajtuk, egyáltalán nem vagyunk buták! :)
További szép napot mindenkinek! ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!