Miért van az, hogy a cigányok nagyrésze barna bőrű, de mégis vannak fehérebb bőrűek? Lent bőv.
Én fehér bőrű vagyok, és cigány. A családom is, mindannyian fehérek vagyunk, és emiatt (is) annyira nem látszik rajtunk, sőt, egyáltalán nem. Meg a viselkedésünkön sem.
Igen, a rokonok körében vannak barna bőrűek, de ez mitől függ? Ez most arról jutott eszembe, hogy valaki kommentelt egy olyat valaki képe alá, hogy “ő tuti nem cigány, nézzétek meg milyen fehér, maximum becigányosodott magyar”. Holott az illető valóban cigány volt! Nem értem igazából, én pl kimegyek a napra és virítok olyan fehér vagyok.
Ez a kérdés nem rasszizmus, mivel cigàny vagyok, és nem is provokatív, csupán egy egyszerű kérdés! Normális válaszokat szeretnék erre kapni! 🙏🏼
Ahol gyerekként éltem, volt egy cigány család, akik mind hófehér bőrűek és majdnem fehér hajúak voltak.A szőkének nagyon világos változatával.
A férfiakat sosem láttam, csak a nőket és a gyerekeiket. A szemük is világos volt. Szerintem valamilyen genetikai gebasz miatt olyanok. Mintha albínónak születtek volna.
De ez mitől lehet? 🤔 Egyáltalán, a cigányok legfőbb jellemzője a barna bőr, de legalább a kreol.
Nem mintha nagyon bánnám, hogy fehér vagyok, vagy ilyesmi, csak érdekes és furcsa.
Én azt elképzelhetőnek tartom, hogy a fehér bőrű cigányok ősei keveredtek a magyarokkal vagy akár más népekkel (ugye 100 éve még voltak itt románok, szlovákok, szerbek, németek szép számmal).
Szívesen megnézném a hazai cigány lakosság genetikáját, hogy mennyire egyezik az átlag magyaréval. Biztos lenne benne átfedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!