Minden emberben alapból él ez a nem mondom meg a nagatív véleményem a rokonság, közeli ismerősi kör szemébe dolog, vagy vannak akik gátlástalanul kinyilvánítanak mindent? Melyik jobb?
Figyelt kérdés
rengeteg példát látok rá családi körben. kibeszélik a másik dolgait viselkedését, megnyilvánulását, de élőben nem mondanák a szemébe. egy vitában konkrétan én lettem lehülyézve hogy mondtam hogy megmondanám a másik szemébe mit gondolok. komolyan ilyen ritka jelenség? miért ilyenek az emberek?2018. júl. 21. 20:30
1/4 A kérdező kommentje:
nem szerettem volna általánosítani a kérdésemmel nyilván, csak a környezetemben folyton ezt látom. legjobb esetben is nem akarják megbántani a másikat azzal hogy kinyilvánítják a véleményüket, amit gondolnak az illetőről
2018. júl. 21. 20:33
2/4 anonim válasza:
Kinek melyik jön be, az a jobb. Embere válogatja. Talán a középút itt is középen lehet. Megmondod a véleményed, de finoman csomagolva, kevésbé direkten.
3/4 anonim válasza:
Hát ez egy nehéz kérdés. Akikkel bizalmas a viszonyom simán megmondom a negatív véleményt, és úgy hogy ne legyen sértődés. Sok embernek azért nem szoktam mert tudom hogy valószínűleg kiakadna, hisztizne bárhogy adnám elő, arra meg nem vagyok kíváncsi. Viszont az ilyenekkel sose jópofiznék kamuból, az a kétszínűség. Egyébként becsülöm azt aki lazán megmondja a véleményét bárkinek, márha nem öncélú fikázásként teszi.
4/4 anonim válasza:
Én meg azt vettem észre azért nem mondják el ezeket egymásnak, mert kiérződik belőle, hogy ez nem szinplán néhány negatív tulajdonság, hanem magát az embert alapból nem szeretik. Viszont egy rokont, családtagot szeretni "muszáj" akkor is, ha úgy egyébként magunktól sosem keresnénk hasonló emberek társaságát. Félnek szembenézni és azt mondani "nem szeretlek". Pedig milyen lenne már szakítani nagynénivel, keresztszülőkkel, anyóssal, sógórral, kisöcsivel? Felkeresni őket egy nap és azt mondani, ezentúl legyünk csak barátok, vagy szimpla vérrokonok. Semmi kötelező közös ünnep vagy egyéb elvárások egymás iránt. Szerintem rettenet sok ember szabadulna fel lelkileg, és nem kellene megutálniuk egymást, sem a hátuk mögött kibeszélni a problémákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!