Melyik országoknak van a legszebb a nemzeti himnuszuk?
Ez elég szubjektív kérdés, ráadásul talán senki sem ismeri mind az összesét.
Nekem amúgy a szovjet himnusz tetszik a legjobban. :) Már nem létező ország, tudom, de baromi dallamos és szép. :)
Nekem a magyar a legszebb, elfogult vagyok.
Egy gyönyörű ima.
(nem véletlen, hogy a magyar- és keresztényellenesek időről-időre piszkálják, bántja csőrüket, ez indirekt igazolja, ereje van)
Ha valakinek nem tetszik, az miért keresztény ellenes? Én például nem vagyok az, de a magyar himnusz szövege sajnos a múlton búslakodik. Az ismert zene hangszerelése is búval bélelt.
Az említett országok himnuszai mind vidámabbak, gyorsabbak.
Mi a fenének kell folyton a múlton meditálni. Azt már elrontották elődeink. Inkább előre kellene nézni, hogyan legyen jobb. De manapság is minden lépés a múltat idézi.
Végig kell nézni az embereken. Nagy része legörbült szájjal, lehajtott fejjel jár. És nem mindegyiknek van rá oka. de bele nevelték ezt a borongást. És ide illik a himnusz is.
Legalább valaki merné más zenei megoldással vidámabbá tenni. De akkor megkapja az elhangzott vádat.
Már látom, miket írnak majd erre is. Kinyilatkoztatni, bírálni könnyebb, mint megoldást találni.
7 amit írtam tapasztalat, sajnos. "folyton a múlton meditálni" - a gyökerek nélkül elszárad a fa- ezért is akarták az elmúlt időszakban levágni a gyökereiről az Életfát és egy kicsit arrébb tenni "a múúltat végképp eltörölniii" - énekelték ,trallala. Egy ideig még él úgy a fa, majd meghal. Nem kell a múlton borongani, de tudni kell, jelenbe hozva is tudni kell, mert a jelenlétemben is jelen van a virágzásban, mint gyökér, ha nem veszek róla tudomást, akkor mint a szamárkoróként fújhatnak ide-oda a körülmények
A dallam lehetne más, igen, a szöveg viszont a himnusz műfaja szerint gyönyörű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!