Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik országoknak van a...

Melyik országoknak van a legszebb a nemzeti himnuszuk?

Figyelt kérdés

2018. júl. 21. 18:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég szubjektív kérdés, ráadásul talán senki sem ismeri mind az összesét.

Nekem amúgy a szovjet himnusz tetszik a legjobban. :) Már nem létező ország, tudom, de baromi dallamos és szép. :)

2018. júl. 21. 19:02
 2/12 anonim ***** válasza:
Első, a szovjet himnuszt "használja" Oroszország is. Nekem is ez a kedvencem főleg az első néhány sor :D
2018. júl. 21. 19:20
 3/12 A kérdező kommentje:
Az tényleg jó! Nekem még az Angol, Francia, és az Amerikai himnusz dallama tetszik nagyon, és persze a Magyar.
2018. júl. 21. 19:22
 4/12 anonim ***** válasza:
43%

Nekem a magyar a legszebb, elfogult vagyok.

Egy gyönyörű ima.

(nem véletlen, hogy a magyar- és keresztényellenesek időről-időre piszkálják, bántja csőrüket, ez indirekt igazolja, ereje van)

2018. júl. 21. 19:32
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Sok szép van, nekem tetszik a német, orosz és izraeli. Érdekesség: a finn és az észt himnusz nagyon hasonló, vicces amikor sporteseményen lejátszák mind a kettőt.
2018. júl. 21. 19:44
 6/12 anonim ***** válasza:
2018. júl. 21. 21:15
 7/12 NigelB ***** válasza:
94%

Ha valakinek nem tetszik, az miért keresztény ellenes? Én például nem vagyok az, de a magyar himnusz szövege sajnos a múlton búslakodik. Az ismert zene hangszerelése is búval bélelt.

Az említett országok himnuszai mind vidámabbak, gyorsabbak.

Mi a fenének kell folyton a múlton meditálni. Azt már elrontották elődeink. Inkább előre kellene nézni, hogyan legyen jobb. De manapság is minden lépés a múltat idézi.

Végig kell nézni az embereken. Nagy része legörbült szájjal, lehajtott fejjel jár. És nem mindegyiknek van rá oka. de bele nevelték ezt a borongást. És ide illik a himnusz is.

Legalább valaki merné más zenei megoldással vidámabbá tenni. De akkor megkapja az elhangzott vádat.

Már látom, miket írnak majd erre is. Kinyilatkoztatni, bírálni könnyebb, mint megoldást találni.

2018. júl. 21. 21:25
 8/12 anonim ***** válasza:
83%

7 amit írtam tapasztalat, sajnos. "folyton a múlton meditálni" - a gyökerek nélkül elszárad a fa- ezért is akarták az elmúlt időszakban levágni a gyökereiről az Életfát és egy kicsit arrébb tenni "a múúltat végképp eltörölniii" - énekelték ,trallala. Egy ideig még él úgy a fa, majd meghal. Nem kell a múlton borongani, de tudni kell, jelenbe hozva is tudni kell, mert a jelenlétemben is jelen van a virágzásban, mint gyökér, ha nem veszek róla tudomást, akkor mint a szamárkoróként fújhatnak ide-oda a körülmények

A dallam lehetne más, igen, a szöveg viszont a himnusz műfaja szerint gyönyörű

[link]

2018. júl. 21. 22:56
 9/12 anonim ***** válasza:
22%
Még Soros nincs a Himnuszban, van még rajta mit csiszolni.
2018. júl. 22. 07:59
 10/12 anonim ***** válasza:
dehogynem Luci,többsoros költemény, naugye
2018. júl. 22. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!